Головна  →  Новини  →  15 травня 2018

Ганна Старостенко: «Одне з першочергових завдань міста – завершити всі освітні довгобуди столиці»

Ганна Старостенко: «Одне з першочергових завдань міста – завершити всі освітні довгобуди столиці»

Протягом майже 4-х років Київ вирішує наслідки непродуманої політики попередньої влади у сфері будівництва закладів освіти. Зокрема, цьогоріч усі три школи, що буде відкрито до 1 вересня, мають складну історію недобуду у 10-20 років. Про це повідомила голова постійної комісії з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко в ефірі «Громадського радіо».

«За роботи команди Віталія Кличка у столиці було збудовано 4 нові сучасні школи. Усі ці заклади – це складні вузли минулого, які нам доводилося розв’язувати після попередніх очільників міста. До прикладу вже зведена нова сучасна школа № 140 на Святошині з усіма зручностями для дітей із особливими потребами, що страшною примарою стояла понад 10 років. Сьогодні ми добудовуємо заклад № 151, якому теж понад 15 років. Також після 10-річної перерви розпочаті роботи з добудови 2-ї черги школи у Биківні № 23. Є в нас довгобуд на вулиці Вишняківській із  рекордним віком – 19 років, на місці якого незабаром буде відкрито найсучаснішу школу в Україні. Добудовувати та переробляти завжди набагато складніше, ніж будувати з нуля, однак ми відчуваємо перед громадою відповідальність вирішити ці питання», – повідомила Ганна Старостенко.

Вона додала, що цьогоріч місто плануємо здійснити будівництво та реконструкцію 11 закладів освіти, із них 3 школи і 8 дитячих садочків. Наразі завдяки електронній черзі запису в дитячі садочки, Київ володіє актуальною інформацією щодо потреб населення й, у першу чергу, планує будівництво дошкільних закладів у тих мікрорайонах, де це найбільш необхідно.

«У молодих густонаселених мікрорайонах є гостра необхідність у нових закладах, тому, до прикладу, за останні 4 роки у Дарницькому районі ми побудували 5 нових закладів, а у Голосіївському – щороку по одному закладу. Окрім цього, ми паралельно відкриваємо нові групи, повертаючи старі садочки, які були віддані під інші цілі, до життя. Так, станом на сьогодні, відновлено роботу двох непрацюючих закладів дошкільної освіти на 265 місць», – зазначила Ганна Старостенко.

Перейти до спискуВерсiя для друку