КМДА Київська міська державна адміністрація


2 травня 2018

Всесвітній день внутрішнього миру в школі І-ІІІ ступенів № 212

Всесвітній день внутрішнього миру в школі І-ІІІ ступенів № 212

23 квітня 2018 року лектори Міжнародної Асоціації «Внутрішній Мир» в школі І-ІІІ ступенів № 212 для учнів 4-А, 6-А, 7-А, 8-а, 10-А, 11-А класів провели заняття на основі міжнародного проекту «Всесвітній день внутрішнього миру» під час якого учні намагались зрозуміти, що таке внутрішній мир та як досягти його  за допомогою простих методів.

Проект «Внутрішній мир» проводиться на п’ятих континентах. Його розроблено для учнів і студентів усього світу на принципах поваги до кожної культури та релігії. Сподівання на мир у всьому світі пов’язані з молоддю, і тому потрібно, щоб її рішення були виваженими та просвітленими. Основне послання проекту «Внутрішній мир»: у світі не буде миру, допоки мир не буде встановлено усередині кожного з нас.

Практику, яку продемонстрували представники Міжнародної Асоціації «Внутрішній Мир» допомагає краще справлятися з труднощами та стресами повсякденного життя, сприяє зміцненню універсальних цінностей, необхідних для побудови якісно нових взаємин між людьми – взаємин, заснованих на гармонії та повазі.

Допоміжним елементом під час заняття для внутрішнього заспокоєння був парний барабан «табла», який є незмінним елементом в популярній і фольклорної індійській музиці. Інструмент складається з двох частин: великий барабан «байан» і малий — «дайна». Мембрани барабанів виготовлені з цілісних шматків шкіри і покриті пастою з борошна, залізних ошурок і речовини, що склеює, яка впливає на тембр. Шматки шкіри кріпляться на спеціальні ремінці, маніпуляції з якими дозволяють змінювати висоту звуку.

Музика барабанів допомагала  знайти стан внутрішнього заспокоєння, прислухатись до себе, забути всі проблеми і думати лише про те, що відчуваєш зараз, адже наше «сьогодні» творить нове «завтра».

 Якщо ти зможеш досягти миру у собі, то мир буде і навколо тебе!!!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.