Головна  →  Новини районів  →  2 травня 2018

День гімназії у НВК "Домінанта"

День гімназії у НВК "Домінанта"

Саме у цей весняний день, чотирнадцять років назад був створений заклад нового типу для обдарованих дітей, який за усі роки становлення не лише виправдав свою назву – Домінанта, а й перетворився на справжню педагогічну творчу майстерню.

Привітати гімназію з важливою подією прийшли шановані гості, педагоги школи, батьки, освітяни району та очільник Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації.

Той запал оптимізму, прагнення до нових знань та відкриттів неможливо не помітити в очах вихованців НВК Домінанта, саме тому Голова Дніпровської РДА Петро Онофрійчук побажав підростаючій інтелектуальній еліті не зупинятися на досягненому, рухатися уперед, підкорюючи нові вершини, бути людяними і конкурентноздатними.

Пролунали вітання від заступника голови Комітету з фізичного виховання та спорту Сергія Єщенка та заступника начальника Управління освіти Дніпровського району Галини Тодосової, які побажали учням ґрунтовних знать, наукового довголіття і творчих злетів, а також робити правильний вибір у житті.

Привітати найкращих завітали й науковці – директор Київської Малої академії наук учнівської молоді Ірина Поліщук, заступник декана юридичного факультету Київського Національного університету ім. Т. Шевченка Олеся Отраднова, яка передала пам’ятний сувенір на згадку про найвідоміший в Україні університет та побажала усім бути мудрими, активними та небайдужими.

Почесними відзнаками були нагороджені відмінники у навчанні, лідери учнівського самоврядування, переможці Малої академії наук, мовних, інтелектуальних, спортивних конкурсів і олімпіад.

Пам’ятною стала й зустріч з Народним артистом України, кіноактором та викладачем театрального університету ім. Карпенка-Карого Володимиром Дмитровичем Талашком. З його вуст пролунало: «Будемо жити!» як колись у фільмі «У бій йдуть лише «старі» і слова-настанови, щоб тримати першість у всьому.

Напутнє слово почули учні й від директора НВК „Домінанта” Світлани Уфімцевої, кандидата педагогічних наук, Заслуженого працівника освіти України, про здобутки школярів та учителів у навчально-виховному процесі говорила Світлана Василівна, вручивши кращим – Почесні грамоти та Подяки.

Школа була і залишається флагманом не лише у освітньому процесі, а й у впровадженні інноваційних технологій та методів виховання. Особливу увагу директор приділила тим, хто був активним в житті школи. Серед них вона відзначила переможців районних та всеукраїнських олімпіад.

За час становлення школи педагогічний колектив гімназії Домінанта на чолі з директором Світланою Уфімцевою виплекав у стінах навчального закладу особливу атмосферу, що ґрунтується на патріотичних та освітянських традиціях.

Високий професіоналізм педагогів, їхня педагогічна майстерність стали  також приводом відзначити освітян та працівників закладу високими нагородами від Міністерства освіти та науки України.

Із уст гімназистів прозвучали слова вдячності за все, що зробили для них наставники, батьки, увесь персонал навчального закладу. Кожен клас намагався від себе привітати свою Альма-матер, яка стала духовною та інтелектуальною освітянською твердинею району та столиці. Вітали учнів і гостей свята переможці Конкурсу авторської пісні та співаної поезії ВІА „Домінанта”, а учасники наукового товариства „Натхнення” НВК Домінанта подарували серпантин бально-спортивних танців.

Вітання у цей день надійшли і від Леоніда Даниловича Кучми та Олександра Биструшкіна, які щиро подякували у листах за запрошення і побажали успіхів педагогам та учням школи, яка за ці роки стала не лише вогнищем знань, мудрості та людяності, а й рідним домом для багатьох її вихованців та їхніх батьків; а також побажали йти за правдою, йти за душею – це єдиний правильний життєвий шлях.

Під завісу свята кожен із почесних гостей ще раз нагадав учням НВК „Домінанта”, що нашій європейській державі потрібна високоосвічена, ініціативна і небайдужа юнь, здатна творчо реформувати наше суспільство, збільшити інтелектуальний потенціал країни та відновити її духовну спадщину і для гімназистів Домінанти — це першочергова задача.

Перейти до спискуВерсiя для друку