Головна  →  Новини  →  27 квітня 2018

Новий сучасний ЕКО-ПРОСТІР у НВК №30 «ЕкоНАд»

Новий сучасний ЕКО-ПРОСТІР у НВК №30 «ЕкоНАд»

19 квітня заклад став своєчасним сучасним  та широким майданчиком для дискусій про пріоритети у економічний, екологічній та соціальній політиці України, про використання досвіду країн ЄС, опрацювання наукових ініціатив та досліджень для 12 команд шкіл-партнерів: спеціалізована школа №85 НВК №176, НВК №167, гімназія №191 ім. П.Г. Тичини, НВК «Гуманітарна гімназія «Гармонія»», гімназія №323, гімназія №315, спеціалізована школа № 165, Києво-Печерський ліцей №171 «Лідер», спеціалізована школа №82 ім. Т.Г. Шевченка, Український гуманітарний ліцей університету ім. Тараса Шевченка, гімназія №39 імені гетьмана України Богдана Хмельницького.

Навчально-виховний комплекс відкрив свої двері для всіх, хто не байдужий до стану довкілля та виявив бажання долучитися до обговорення питань гармонійного та сталого розвитку нашої держави, взявши участь  освітньому  ЕКО-воркшопі для партнерів Асоційованих шкіл ЮНЕСКО в рамках відзначення Всесвітнього дня Землі «Еколого-економічна глобалізація: світові тенденції». 

Школярі працювали в  ЕКО-ХАБАХ за чотирма напрямами:

  1. Свідоме споживання «Україна без сміття».
  2. Глобальні зміни клімату – наслідки для людства.
  3. Стала мобільність. Заохочення до стійких видів транспорту.
  4. Заощадження ресурсів. Альтернативні джерела енергії.

Ініціатива щодо проведення цього заходу виникла у результаті роботи НВК  у цьогорічному загальногімназійному освітньо-виховному проекті «ЕКОСВІТ і ЕКОЛАД обирає «ЕКОНАД!»

У результаті роботи були  напрацьовані ідеї та вироблена єдина стратегія екологічних справ Асоційованих шкіл ЮНЕСКО м. Києва, які  прозвучали, як заклик до ЕКОдії.

Молодь мобільніше, за інші цільові групи, реагує на зміну способу життя, що впливає на довкілля. Це здійснюється через власну позиці, молодь є потужною рушійною силою у практичній діяльності із запобігання глобальним екологічним проблем.

 Разом з тим, старшокласників підтримали експерти – ФІЦАЙЛО Світлана Сергіївна, заступник начальника відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин Міністерства науки та освіти України; КАРНАУХ Леся Аркадіївна, директор Департаменту стратегічної екологічної політики Міністерства екології та природних ресурсів України; Пруцакова Ольга Леонідівна, кандидат педагогічних наук Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук УкраїниБЕРЗІНА Світлана Валеріївна, голова Громадської ради при Міністерстві екології та природних ресурсів України, Президент Всеукраїнської громадської організації «Жива планета».

Перейти до спискуВерсiя для друку