Головна  →  Новини районів  →  26 квітня 2018

Педагоги Святошино підвищують кваліфікацію щодо підтримки дітей з порушеннями інтелектуального розвитку

Педагоги Святошино підвищують кваліфікацію щодо підтримки дітей  з порушеннями інтелектуального розвитку

Педагоги Святошинського району продовжують підвищувати кваліфікацію щодо психолого-педагогічної підтримки дітей з особливими освітніми потребами, які є здобувачами освіти у закладах дошкільної і загальної середньої освіти. У районі відбулась серія Педагогічних модулів з інклюзивної освіти для вихователів, корекційних педагогів, вчителів, асистентів педагогів, практичних психологів, фахівців ПМПК, спеціалістів управління освіти, молоді та спорту.

23 квітня 2018 року фахівці відділу інклюзивного навчання та відділу освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку Інституту спеціальної педагогіки НАПН України долучились до навчання педагогів – практиків закладів освіти Святошинського району. Учасники Педагогічного модуля «Особливості розвитку та педагогічної підтримки дітей з порушеннями інтелектуального розвитку в умовах інклюзивного навчання» обговорювали технології викладання в інклюзивному середовищі; впровадження результатів наукових досліджень у практику навчання і виховання дітей з порушеннями інтелектуального розвитку. До обміну досвідом долучились фахівці спеціальної школи – інтернату № 16, адже практичний досвід педагогів спеціальних закладів освіти є надзвичайно вагомим для ЗДО і ЗЗСО, які впроваджують інклюзивне навчання.

Підвищення фахової майстерності педагогів є визначальним фактором створення успішної моделі інклюзивної освіти, тому що свідомий, освічений, толерантний педагог є партнером в освіті для дітей і батьків.

Перейти до спискуВерсiя для друку