Головна  →  Новини районів  →  19 квітня 2018

Новий освітній простір у Новій українській школі

Новий освітній простір у Новій українській школі

В рамках впровадження НУШ 18 квітня на базі нашої школи Святошинською районною у місті Києві державною адміністрацією було запропоновано провести випробування парт для початкової школи

У перших класах, що з 1 вересня 2018 року навчатимуться за новим стандартом початкової школи, має бути організовано новий навчальний простір,  створення якого підтримає держава спеціальною субвенцією майже в 1 мільярд гривень. 

Районна влада, вважаючи на те, що створення умов для навчання дітей у НУШ  – основне повноваження саме місцевих органів влади, запропонувала долучитись до вибору сучасних меблів для початкових класів НУШ  вчителям, батькам, і, найголовніше - тим, для кого власне ці меблі призначені - учням початкової школи.  

Підсумовуючи огляд та випробування парт і стільців, можна зробити декілька висновків:

По-перше, і учнів і дорослих найбільше цікавить функціональність та зручність парт і стільців.

По-друге - якщо дітлахи приділяють увагу зовнішньомуу вигляд, то дорослі звертають увагу на безпечність та "вандалостійкість меблів. Школярам дуже сподобавсь сучасний вигляд парт, наявність зручних вмонтованих девайсів, у той же час дорослі більше уваги приділяли здатності парт та стільців "зростати" разом з учнями, їх ергономічним властивостям - дуже сподобалось, що робочі поверхні легко та зручно трансформуються з різним кутом нахилу, в залежності від виду навчально-пізнавальної діяльності. І учням, і дорослим сподобалось також продумане розташування додаткової місткої шухляди для речей під робочою поверхнею парти.

Сподобалось також запропоноване рішення мобільності меблів - використання ролікового механізму на одній з ніжок парти дає достатню маневреність не знижуючи стійкості самої парти.

Крім того, помічали і недоліки запропонованих зразків. Так, саме батьки і вчителі звернули увагу що підставки для посібників та органайзери для письмового приладдя на обох партах розташовано незручно, а саме - одна парта розрахована скоріше на шульгу, а у іншої утруднено доступ до стаканів-органайзерів, розташованих за підставкою для посібників.

По-третє увагу приділяли якості використаних матеріалів. Сподобалось, що металеві конструкції основи парт та стільців виготовлено надійно, міцно, стійко - і у той же час зовнішньо привабливо, сподобались також яскраві, але не кричущі кольори - особливо увагу кольоровій гамі приділяли дітлахи.

Але помічено і декілька суттєвих недоліків. Так, робочі поверхні парт виготовлено з багатошарової фанери, що викликає побоювання за довготривале використання... Не передбачено місця для портфелів школярів - найзручніше, за думкою учасників випробування, було б обладнати парти полицями для портфелів.

Шкільна громада з нетерпінням чекає на нове шкільне приладдя.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку