Головна  →  Новини районів  →  19 квітня 2018

У Києві розпочато зональні етапи XIX Фестивалю КВК юних пожежних

У Києві розпочато зональні етапи XIX Фестивалю КВК юних пожежних

Щорічно, протягом вісімнадцяти років у столиці проводиться Київський Фестиваль команд веселих і кмітливих ім. Л.П. Телятнікова «Як тебе не спалити Києве мій?».  Цей інтерактивний захід став чудовою традицією, котра змушує учнівську молодь об’єднуватись та у грайливій формі відображати роботу пожежно-рятувальних підрозділів та як дотримуватись правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності.

Так, 18 квітня на базі спеціалізованої школи № 73 відбувся Перший зональний етап вже XIX Фестивалю КВК юних пожежних. У даному етапі беруть участь команди, котрі представляють чотири райони. Таке право вони отримали за результатами проведення районних етапів, де шкільні команди змагались за право представляти на зональному етапі не лише свій навчальний заклад, а й весь район. Для зручності, всі райони було поділено на три зони. Переможці цих зон мають зустрітися у фінальному етапі фестивалю в наприкінці травня.

Отже, за результатами районних турів, до I зони потрапило чотири команди: «ЗУБР» гімназії № 178  Солом'янського району, «Агенти 101» школи № 259 Деснянського району, «Смайлики» загальноосвітньої школи № 232 Оболонського району та «Веселі друзі рятувальників»  школи № 163 Шевченківського району.

Традиційно команди змагались у трьох конкурсах. Під час першого конкурсу «Візитка» усі учасники мали дотепно та грайливо представити свою команду глядачам та членам журі. Після цього був найскладніший конкурс «Домашнє завдання». Протягом 10 хвилин учасники мали продемонструвати не лише своє вміння жартувати, а й здібність у грайливій формі підносити глядачам особливості пожежно-рятувальної справи та правила безпеки життєдіяльності. А під час останнього конкурсу «Найкраща авторська пісня» команди виконали свої авторські пісні із самостійно складеними словами та музикою.

Після завершення виступів усіх команд-учасниць, журі прийняло не легке, але справедливе рішення щодо переможців та призерів зонального етапу. Не дивлячись на яскраву гру кожної з команд, перше місце та можливість боротись за перемогу у фінальному етапі отримала команда «Смайлики» загальноосвітньої школи № 232 Оболонського району. Другу позицію посіла команда «Веселі друзі рятувальників»  школи № 163 Шевченківського району. Третє місце поділили між собою команди «ЗУБР» гімназії № 178  Солом'янського району та «Агенти 101» школи № 259 Деснянського району, адже за результатами всіх конкурсів вони отримали однакову кількість балів. 

Також варто зазначити, що у фінальному етапі в конкурсі «Найкраща авторська пісня» братимуть участь команди Оболонського та Шевченківського районів.

Тож привітаємо переможців та побажаємо їм подальших успіхів у боротьбі на другому етапі XIX фестивалю КВК юних пожежних ім. Л.П. Телятнікова.    

Перейти до спискуВерсiя для друку