Головна  →  Новини районів  →  18 квітня 2018

Інтерактивна гра «Чому НАТО? Засади і принципи діяльності» в Деснянському районі міста Києва

Інтерактивна гра «Чому НАТО? Засади і принципи діяльності» в Деснянському районі міста Києва

Що потрібно зробити Україні для того, щоб вступити до Альянсу? Чи готові ми до членства України в НАТО? У чому проявляються плюси та мінуси вступу? Що для цього потрібно? Реформи? Референдум? Як дійти до консенсусу в цій справі? На ці та багато інших питань намагалися дати відповідь учасники інтерактивної гри (саміту) «Чому НАТО? Засади і принципи діяльності», яка відбулася 12  квітня 2018 року  на  базі  спеціалізованої  школи  І-ІІІ  ступенів № 320 з поглибленим вивченням української мови Деснянського району міста Києва.

       В цій грі брали участь 17 закладів загальної середньої освіти Деснянського району міста Києва, студентська молодь та науковці Київського міжнародного університету на чолі з проректором довузівської підготовки Рудаківською Світланою Вікторівною. Понад 120 учнів працювали в командах за різними напрямками, обмінюючись думками. Вони акцентували свою увагу на тому, що розпад Організації Варшавського Договору та проголошення Україною своєї незалежності поставили важливе завдання - гарантувати національну безпеку нашої  держави.  

       Займаючи важливе місце на Європейському  континенті, цілком природним є те, що Україна ще у 1990 році в Декларації про державний суверенітет визначила свій шлях до НАТО. Школярі розглядала північноатлантичний альянс як союз незалежних держав, об'єднаних  загальною  зацікавленістю  у  збереженні  миру  та  захисті  своєї  свободи  на  добровільних  засадах.  Вони  висловлювали  своє  бачення щодо плану дій нашої країни в різних сферах діяльності на шляху вступу до нього. При цьому надавалося величезне значення забезпеченню якісного інформування української громадськості з питань євроатлантичної інтеграції, зокрема, шляхом роз'яснення  засад, принципів, політики та діяльності НАТО. Всі учасники інтерактивної гри (саміту) «Чому НАТО? Засади і принципи діяльності» зійшлися в тому, що розглянуті питання дуже актуальні та своєчасні, враховуючи ту ситуацію, в якій опинилася наша держава.

      Після виступів капітанів команд зі своїми пропозиціями за результатами проведеної роботи шляхом відкритого голосування було прийнято спільне рішення з розробки єдиних рекомендацій від учнівської молоді Деснянського району міста Києва щодо вступу України в НАТО.

      На завершення учасники інтерактивної гри отримали нагороди.

Перейти до спискуВерсiя для друку