Головна  →  Новини  →  13 квітня 2018

Ганна Старостенко: «105 млн грн виділено на реалізацію Нової української школи в Києві»

Ганна Старостенко: «105 млн грн виділено на реалізацію Нової української школи в Києві»

Київ активно працює над впровадженням із 1 вересня у всіх школах столиці нового державного стандарту в початковій школі. Зокрема,і з цією метою в міському бюджеті вже передбачено 52 млн грн, а з державного бюджету виділено ще понад 53 млн грн. Про це повідомила голова постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко під час огляду сучасного освітнього простору в школі №5.

«Столиця є флагманом у питанні реформування освіти та запровадження концепції Нової української школи, що передбачає зміну державного стандарту освіти, а, відповідно, і створення якісно нових умов для навчання. Тож до передбачених освітньою субвенцією 53,3 млн грн київська влада додала майже стільки ж – 52 млн грн. Це дозволить закупити для початкових класів не лише сучасні дидактичні матеріали, меблі-трансформери, а й сучасне комп’ютерне та мультимедійне обладнання, що створить справжній новий освітній простір у наших закладах освіти», – зазначила голова постійної комісії.

Ганна Старостенко підкреслила, що головна мета міста – забезпечити рівні якісні умови навчання в усіх школах Києва. Задля цього у 2018-2019 навчальних роках прийом дітей до перших класів буде здійснюватися у школи за закріпленою територією обслуговування.

«До 1 вересня ми маємо виконати три завдання: підтримати та навчити вчителів, створити новий освітній простір і привести у школи сучасні технології. Наразі ми активно реалізовуємо всі ці завдання. Адже цьогоріч освітяни Києва очікують на 34 тисячі дітей у перші класи, які вже будуть вчитися за новою концепцією «Нової української школи», – повідомила голова постійної комісії.

Вона додала, що школа № 5 входить до четвірки закладів, де вже з минулого року апробовуються нові освітні підходи та методи, а також створено сучасний освітній простір. Наприкінці травня за результатами їх роботи та напрацювань будуть підведені перші підсумки.

Перейти до спискуВерсiя для друку