КМДА Київська міська державна адміністрація


13 квітня 2018

Вступ до 1-х класів без конкурсу та навчання за єдиним стандартом

Вступ до 1-х класів без конкурсу та навчання за єдиним стандартом

Цьогоріч 1 вересня усі школи України почнуть навчання за концепцією «Нової Української школи».

Усі маленькі українці - першокласники матимуть однакові умови та стандарт навчання, за яким кожен учень матиме можливість для особистої реалізації, розвитку, активної громадянської позиції, соціальної інклюзії, працевлаштування та право на життєвий успіх протягом усього життя.

Уже сьогодні Київ активно працює над новою освітньою екосистемою, що відповідатиме сучасним стандартам.

На зміну шкільного дизайну з міського бюджету вже виділено 51,4 млн. грн., а з державного бюджету передбачається ще 53,3 млн.грн.

Учитель - особистість, на якій тримається будь-яка освітня реформа - це УЧИТЕЛЬ. Без учителя будь-які зміни будуть неможливими. Тому, завдання міської влади сприяти його професійному та особистому зростанню, а також підвищувати його соціальний статус.

Вчителі столиці вже пройшли навчання у рамках Нової Української школи, щоб вмотивувати вчителів ще й фінансово, міністерство запровадить сертифікацію. Це добровільна перевірка, проходження якої надасть учителям 20% надбавку до посадового окладу та звільнить від атестації. З державного бюджету на підготовку тренерів- педагогів, підвищення кваліфікації вчителів початкової школи та ін. виділено 16,3 млн. грн.

18 квітня 2018 року у Педагогічному інституті Київського університету імені Бориса Грінченка відбудеться Ярмарка вакансій «Новій Українській школі - новий вчитель!».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.