КМДА Київська міська державна адміністрація


6 квітня 2018

Народні традиції і сучасне мистецтво: на Софійській площі увосьме стартував Фестиваль писанок

Народні традиції і сучасне мистецтво: на Софійській площі увосьме стартував Фестиваль писанок

5 квітня на Софійській площі стартував VIII Всеукраїнський фестиваль писанок, який розпочинає відзначення в Києві Великодніх свят. Участь в урочистому відкритті заходу взяла голова постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко, організатор заходу – засновник проекту «Folk Ukraine» Ігор Добруцький, голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олег Гаряга та сотні киян.

Під час відкриття Фестивалю Ганна Старостенко привітала киян та гостей міста з прийдешніми християнськими святами.

«Всеукраїнський фестиваль писанок, який ми відкриваємо сьогодні восьмий рік поспіль, – це прекрасна нагода познайомитися з традиціями писанкарства, а також побачити нові продукти сучасного українського передвеликоднього мистецтва. Цьогоріч на Софійській площі представлено 374 «родзинки» у вигляді пасхальних великодніх зайчиків, які розмальовані художниками України в індивідуальному стилі. Сподіваюся, що Софійська площа, яка традиційно приймає Фестиваль писанок, наповниться сміхом, гомоном дітей, словами та звуками радості від тих, хто відвідає цей захід. Переконана, що кияни та гості міста отримають незабутні враження», – зазначила Ганна Старостенко.

Вона запросила всіх охочих відвідати Софійську площу та поринути у мистецтво українського писанкарства під час такого прекрасного свята, як Великдень.

Ганна Старостенко нагадала, що торік під час Фестивалю писанок до Києва завітало 2 мільйони туристів, та висловила сподівання, що цьогорічний захід збере ще більше поціновувачів цього унікального виду народного мистецтва.

VIII Всеукраїнський фестиваль писанок триватиме у столиці до 22 квітня та охопить чотири локації: Софійську, Михайлівську площі, Володимирський проїзд та прилеглі сквери (від Михайлівської площі до перетину з вулицею Алли Тарасової).

На Софійській площі будуть представлені 500 гігантських писанок-мальованок та нові об’єкти – 374 великодніх зайчика. На Володимирському проїзді кожного відвідувача вітатиме гостинний великодній ярмарок. Для малечі відкриється зона розваг на Михайлівській площі, де розміститься київська карусель, атракціони та інше.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.