КМДА Київська міська державна адміністрація


3 квітня 2018

Всесвітній День розповсюдження знань про аутизм у закладах освіти Святошинського району

Всесвітній День розповсюдження знань про аутизм  у закладах освіти Святошинського району

Відповідно до Резолюції Генеральної Асамблеї ООН, прийнятої 18 грудня 2007 року, щорічно, 2 квітня, в усьому світі відзначається Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму.

Заклади дошкільної та загальної середньої освіти Святошинського району відвідують діти з особливими освітніми потребами, у тому числі з аутизмом. Педагоги закладів освіти з інклюзивною і спеціальною формою навчання обізнані з особливостями психолого-педагогічного супроводу дітей дошкільного та шкільного віку з розладами аутичного спектру. Просвітницька робота щодо супроводу та організації середовища, здійснення адаптацій і модифікацій навчальних матеріалів для дітей з аутизмом, є надзвичайно важливою, адже, за умов раннього втручання та корекційних заходів, діти з аутизмом можуть бути успішно адаптовані до соціального життя.

Заклад дошкільної освіти № 747 з інклюзивними групами Святошинського району вже декілька років відвідують діти з аутизмом. Тому спеціальна підготовка педагогів та просвітницька кампанія серед батьківської і педагогічної громади є визначальною для забезпечення комфортного перебування у соціумі дітей з аутизмом та забезпечення можливостей здобуття ними дошкільної освіти. 2 квітня 2018 року у ЗДО № 747 відбулась просвітницька акція для батьків «Дитячий садок для всіх і кожного», виставка дитячих малюнків «Ми - єдина дружна родина», інтегровані заняття естетичного та морально-етичного змісту, методичний міст з обміну досвідом між педагогами «Захищене дитинство».

Педагоги Святошино звертаються до громади з проханням шанобливого ставлення до людей з аутизмом: «Вони поводять себе так, не тому, що невиховані, а тому що – інші. Ми просимо ставитись до людей з аутизмом з терпимістю і розумінням»!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.