Головна  →  Новини  →  23 березня 2018

ІX регіональна конференція старшокласників «Модель ООН: Київ – 2018» на тему: «Майбутнє, якого прагнемо ми: мир, справедливість і сильні інститути»

ІX регіональна конференція старшокласників «Модель ООН: Київ – 2018» на тему: «Майбутнє, якого прагнемо ми: мир, справедливість і сильні інститути»

23-24 березня 2018р. відбудеться   ІX регіональна конференція старшокласників за міжнародною програмою  «Модель ООН. Київ-2018».

Відкриття конференції  відбудеться 23 березня о 1430-1500 вДипломатичній академії України, вул. Велика Житомирська, 2.

На дипломатів та послівперетворяться учні 25 шкіл столиці, які представлятимуть 25 країн-членів ООН. Понад 200 київських старшокласників відтворюватимуть роботу Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй як повноважні представники країн, виголошуватимуть промови англійською мовою, дебатуватимуть і прийматимуть резолюції в 5 комітетах і комісіях ООН.  Юні дипломати обговорюватимуть основну тему з Цілей тисячоліття ООН: «Майбутнє, якого прагнемо ми: мир, справедливість та сильні інститути». Бачення молоддю сучасної політичної та соціально-економічної ситуації в світі буде викладено в підсумкових резолюціях, які напрацьовуються в комітетах і комісіях і виносяться на голосування під час роботи Генеральної Асамблеї. Кожна команда школярів методом жеребкування обрала країну, яку представляє, мала зустрічі в Посольстві цієї країни та передала звернення до дружини Президента країни з а запрошенням до підтримки Моделі ООН. Кожен делегат представляє країну в  таких інституціях ООН : Комітет з питань роззброєння і міжнародної безпеки; Комітет з економічних і фінансових питань; Комісія з прав людини; Комісія з охорони навколишнього середовища; Комітет із соціальних та гуманітарних питань. Рішення дітей,  викладені в резолюціях, передаються до Представництва ООН.

Участь у церемонії відкриття та роботі Моделі ООН беруть дипломати найвищого рангу, зокрема Ніл Вокер- координатор системи ООН в Україні,  очільники МЗС України, дипломати, а також  представники міжнародних організацій, керівники освіти та представники влади, змі.

  Організатором Моделі ООН в Україна для школярів  з 1998 р. є Київський ліцей бізнесу  за сприяння Представництва ООН в Україні, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА, Асоціації приватних закладів освіти міста Києва.

Довідково: «Модель ООН» – це міжнародна освітня програма, яка вже понад 60 років надає можливість старшокласникам поринути у світ політики та дипломатії, ближче ознайомитись з діяльністю ООН шляхом імітації діяльності Генеральної Асамблеї, комітетів та комісій ООН. Під час гри-конференції кожна учнівська делегація представляє певну країну або організацію, що входить до ООН. Шляхом дискусій та дебатів школярі намагаються знайти вирішення глобальних проблем та конфліктів, зрозуміти особливості світової політики, розвивати власні ораторські, дипломатичні та комунікативні навички. «Модель ООН» в Україні розпочалася з 1998 року завдяки учням Київського ліцею бізнесу, які вибороли честь реалізувати цю міжнародну програму. Відтоді ліцей забезпечив організаційну і змістовну роботу чотирьох Всеукраїнських конференцій і восьми регіональних конференцій, про які видано брошури.

В рамках конференції відбудеться Молодіжний самміт «20 років Моделі ООН в Україні», який об’єднаєорганізаторів регіональних та всеукраїнських конференцій Моделі ООН в Україні, які проводяться як для школярів , так і для студентів. В рамках конференції проходитиме стендова виставка  «20 років Моделі ООН в Україні», яку готують команди, та яка розкриє активну громадську позицію молоді.

Керівник проекту – Людмила Паращенко, директор Київського ліцею бізнесу,  координатор- Валентина Нідзельська, заст. директора ліцею. тел. 456-08-14, 067 2328198 www.mun.lecos.org

Перейти до спискуВерсiя для друку