Головна  →  Новини  →  20 березня 2018

У середньому заробітна плата освітян Києва у 2017 році зросла на 50% – Ганна Старостенко

У середньому заробітна плата освітян Києва у 2017 році зросла на 50% – Ганна Старостенко

Більшу частину бюджету галузі «освіта» – понад 73%, було направлено в 2017 році на виплату зарплат, премій та доплат освітянам. Таким чином столиця прагне підвищити статус вчителя та вихователя, залучити молоде покоління і мотивувати до кращої роботи. Про це повідомила голова постійної комісії з питань освіти, науки, молоді та спорту Київської міської ради Ганна Старостенко під час розширеного засідання колегії Департаменту освіти, науки, молоді та спорту.

«Минулий рік ми досить плідно попрацювали, тому сьогодні, звітуючи, я дуже хочу, щоб наша розмова була максимально відвертою. У 2017 році було збільшено фінансування галузі на понад 48% – до 10 млрд, що говорить про особливе значення питань освіти для міської влади. При цьому левова частина цих коштів йде саме на забезпечення зарплати вчителям. У середньому заробітна плата педпрацівників у 2017 році зросла на 50%, були виплачені також премії, надбавки. Освітяни – ви наші агенти змін, ті на кого ми дуже сподіваємося в процесі реформування освіти. Тому зі свого боку місто робить усе, щоб забезпечити вас гідною оплатою праці. Але відповідно ми очікуємо кращих результатів роботи та більшої відповідальності за таку мотивацію», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, Київ став один із трьох регіонів України, який забезпечив підвищення заробітної плати педагогічним працівникам дошкільної, позашкільної та професійної освіти, що потребувало виділення понад 175 мільйонів гривень.

«Окрім того, у місті діють доплати за перевищення наповнюваності груп, на що місто в 2017 році передбачило 4,2 мільйона. А також наприкінці року освітяни отримали премії, розмір яких в середньому становив 14,5 тисячі гривень. Ми дійсно цінуємо вашу працю і дуже хочемо, щоб професія вчителя, вихователя була гідною не лише на словах. Тому можете розраховувати на нашу підтримку й надалі, а ми в свою чергу чекаємо від вас потужної креативної роботи», – зауважила голова комісії.

Перейти до спискуВерсiя для друку