Головна  →  Новини  →  20 березня 2018

У 2017 році, другий рік поспіль, виділено кошти на побутові потреби закладів освіти у розмірі 106,4 млн.грн. – Олена Фіданян

У 2017 році, другий рік поспіль, виділено кошти на побутові потреби закладів освіти у розмірі 106,4 млн.грн. – Олена Фіданян

Під час колегії Департаменту Олена Фіданян зазначила, що окремої уваги заслуговує питання придбання так званого дріб’язку у заклади освіти за кошти бюджету.

У 2017 році було виділено фінансування на дріб’язок також для закладів позашкільної освіти – 97 млн грн., але між освоєними коштами існує диспропорція.

Це саме те фінансування, яке напряму пов’язане зі статтею 30 нового Закону України «Про освіту». І над формуванням переліку предметів побутової життєдіяльності закладів освіти мають працювати усі. – наголосила директор Департаменту.

Вона додала, що попереднього року ми тільки робили перші кроки в цьому напрямі. Цього року кошти було виділено на початку календарного року. а от як і на що їх витрачено можна ознайомитись на Освітній карті. Серед придбаних предметів побуту: 19% - миючі засоби, 17% - постільна білизна, м’який інвентар, 10% - посуд, 7% - канцелярія, 7% - миючі засоби, 3% - сантехнічне, музичне, швейне обладнання, 2% - оргтехніка та інше.

Перейти до спискуВерсiя для друку