Головна  →  Новини районів  →  16 березня 2018

«Пожежник – професія героя»

«Пожежник – професія героя»

  Першочергове завдання школи – зберегти життя і здоров’я дитини. Тому у школі І-ІІІ ступенів № 212 міста Києва в 3-Б класі, класний керівник Зименко Любов Романівна провела позакласний захід з основ здоров'я «Хай вогонь в серцях палає, а пожеж хай не буває» . Заходу передує екскурсія в пожежно-рятувальну  частину № 19, м. Києва Деснянського району, яка відбулась 13 березня. Мета екскурсії довести дітям, що вогонь може бути корисним і небезпечним; сприяти розвитку пізнавальної активності учнів, ознайомити з правилами пожежної безпеки, із способами гасіння пожежі, транспортом спеціального призначення, який використовують пожежники.

Молодший пожежний рятувальник Власенко С.Е.  пожежної частини розповів, як оперативно-рятувальні загони реагують на сигнал тривоги, як від їх швидкості і злагоджених дій залежить життя людей. Найбільше учням запам’яталися відвідини гаража з технікою та устаткуванням. Школярі фотографувались поруч з технікою та мали змогу роздивитись костюми, в яких працюють пожежні. Рятувальники розповідали учням про те, як працює та чи інша техніка та відповідали на питання, які задавали діти. 

  Після побаченого і почутого кожна дитина глибше зрозуміла  важливість та героїчність  професії  пожежника. Ця екскурсія дала можливість познайомити школярів з професією героя-рятувальника та навчити дітей безпеці життєдіяльності.

    Користуючись нагодою, хочеться подякувати усім працівникам  пожежної частини   за те, що відважно стоять на сторожі захисту і порятунку  нашого населення від пожежі  та інших надзвичайних ситуацій і що знайшли час на таке цікаве, змістовне і корисне спілкування з дітьми.

Перейти до спискуВерсiя для друку