Головна  →  Новини районів  →  10 вересня 2014

Учні Київської гімназії східних мов №1 взяли участь у проекті «Чанчунь-мовне стажування» (КНР)

Учні Київської гімназії східних мов №1 взяли участь у проекті «Чанчунь-мовне стажування» (КНР)

З 5 по 21 серпня 2014 учні Київської гімназії східних мов №1 відвідали Китайську Народну Республіку та взяли участь у проекті «Чанчунь-мовне стажування».

Програмою перебування в місті Чанчунь передбачалися такі заходи: проведення мовного стажування, вивчення історії, філософії та культури китайського народу.

Мовне стажування для київських учнів проводили викладачі Цзілінського університету та лінгвістичного університету м. Чанчунь. Гімназисти не лише поглибили знання китайської мови, а й безпосередньо поспілкуватися з її носіями щодо літератури, живопису, культури Китаю. Цікавими були майстер-класи з гри на гуджене, бойового мистецтва Тайцзи, чайної церемонії та каліграфії.

Учні із захопленням згадують сходження на Велику Китайську стіну; відвідування Храму Неба і літнього палацу імператора Іхеюань в Пекіні, величного храму науки - бібліотеки Цзілінського університету, унікальної пам’ятку природи,  найбільшого лісопарку Азії Цзіньюетанг.

У музеї останнього китайського імператора та історичному музеї учні Київської гімназії № 1 познайомилися з історією Китаю, життям і боротьбою китайського народу як найстарішої цивілізації світу.

Учні Київської гімназії східних мов №1, побувавши в Китаї, зазначили, що українці та китайці дуже різні за своєю ментальністю, етикою, звичаями, але потрібно продовжити активну співпрацю з Піднебесною, почерпнути найвизначніші її культурні, філософські та мистецькі досягнення, щоб ефективно співіснувати в сучасному різноманітті культур.

Фотоальбом

Перейти до спискуВерсiя для друку