Головна  →  Новини районів  →  5 березня 2018

Фахівці Інституту спеціальної педагогіки НАПН України надають партнерську допомогу щодо розвитку інклюзивної освіти у закладах освіти Святошино

Фахівці Інституту спеціальної педагогіки НАПН України надають партнерську допомогу щодо розвитку інклюзивної освіти   у закладах освіти Святошино

Значним бар’єром на шляху до успішного впровадження моделі інклюзивної освіти та якісного надання освітніх послуг здобувачам освіти з особливими освітніми потребами, у тому числі з інвалідністю, є дисбаланс у фаховій підготовці педагогів закладів освіти, які надають психолого-педагогічну допомогу та здійснюють корекційно-розвиткову роботу з дітьми з особливими освітніми потребами. Тому питання самоосвіти і підвищення кваліфікації фахівців різних категорій є одним з пріоритетних напрямів діяльності науково-методичного центру управління освіти, молоді та спорту Святошинської РДА і кожного окремого закладу освіти.

28 лютого 2018 року представники педагогічних колективів, фахівці команди індивідуального супроводу дітей з особливими освітніми потребами закладів дошкільної і загальної середньої освіти району прийняли участь у заході, орієнтованому на підвищення кваліфікації педагогів щодо технологій психолого-педагогічного супроводу дітей з аутизмом в освітньому просторі. Захід відбувся за підтримки відділу інклюзивного навчання Інституту спеціальної педагогіки НАПН України. Так, педагоги закладів освіти (вихователі, вчителі, практичні психологи, корекційні педагоги) розширили знання про особливості розвитку дітей з розладом аутичного спектру, набули знань щодо створення умов для дітей з аутизмом у закладах освіти.

Педагоги Святошино знаходять партнерську підтримку серед науково-дослідних лабораторій, науково-методичних центрів інклюзивної освіти, громадських організацій, адже лише у колі співпраці, поширення передового досвіду і кращих практик, можливо створити заклад освіти, у якому кожен учасник освітнього процесу, незалежно від можливостей, може відчувати себе успішним!

Перейти до спискуВерсiя для друку