Головна  →  Новини районів  →  23 лютого 2018

Відзначення Міжнародного дня рідної мови в спеціалізованій школі-інтернат №25

Відзначення Міжнародного дня рідної мови в спеціалізованій школі-інтернат №25

21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Це свято відзначає  уся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.

До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся шкільна родина  спеціальної школи-інтернату № 25.

  У цей день в нашій школі  пройшли заходи  під гаслом  «Відчуй смак української мови!..». Для всіх бажаючих читачів,  бібліотекар  Саковська Н.І. провела бібліотечний урок: «Чудо, ім’я якому - книга». Вчителі-класоводи на паралелях 2-4 класів провели цікаві та пізнавальні вікторини, ігри, конкурси, а саме: «Українська рідна мова – барвінкова, калинова, солов’їна», подорож Країною мови «Кожному миле його слово рідне», «Юний мовознавець» тощо.

 Завершальним етапом святкування стала літературно-музична композиція  «Ми діти твої, Україно!». Учасники виразно читали віршів про мову, виконували патріотичні пісні. На сцені у виконанні учениці Фокіної Анастасії, переселенки з Донбасу, прозвучала молитва за українську мову. Родзинкою свята став  танцювальний флешмоб  у виконанні дитячого хореографічного гуртка «Барвінок» під назвою «Десь по світу».

Сьогодні ми є свідками відродження української мови. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова в освітніх закладах, на вулицях міст і сіл. Люблячи і вивчаючи рідну мову, учні виявляють свідоме бажання бути гідними громадянами своєї держави.

Перейти до спискуВерсiя для друку