Головна  →  Новини  →  23 лютого 2018

Вітаємо переможців конкурсу «Енергія і середовище-2018»

Вітаємо переможців конкурсу «Енергія і середовище-2018»

Під гаслом «Збережемо енергію – збережемо Планету» 14-16 лютого відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище-2018». Захід проводиться за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України, Національної екологічної ради України спільно із громадською організацією «Екологічний клуб «Еремурус-Україна»».

До участі у змаганні запрошувались учні, вихованці загальноосвітніх, професійно-технічних і позашкільних навчальних закладів віком до 17 років включно, які мають досягнення у впровадженні енергозбереження, використанні поновлюваних джерел енергії для місцевих потреб, підвищенні енергоефективності шкільних будівель; студенти вищих навчальних закладів віком до 23 років, які досягли успіху у практичній та проектній діяльності у сфері змін клімату і біоінженерії.

Всього на конкурс було подано 177 проектів у 4-х номінаціях. Компетентне журі після відкритого стендового захисту обрало переможців у трьох учнівських та одній студентської номінації.

Пишаємось, що серед переможців конкурсу – вихованці Київської Малої академії наук, які представили свої цікаві проекти та розробки з енергоефективності:

Софія Лазарова, вихованка відділення технічних наук Київської МАН, учениця Політехнічного ліцею НТУУ «Київський політехнічний інститут», виборола І місце у номінації «Моє енергетичне рішення» із проектом «Підвищення ККД сонячної батареї способом повороту батареї за Сонцем».

Вʼячеслав Анцибор, вихованець відділення технічних наук Київської МАН, учень Політехнічного ліцею НТУУ «Київський політехнічний інститут», із проектом «Використання альтернативного джерела енергії та нової системи його охолодження для напівпричепів-рефрижераторів» посів ІІ місце у номінації «Проект з енергозбереження, енергоефективності або поновлюваних джерел енергії (ПДЕ).

Вітаємо наших переможців, бажаємо їм успіхів, втілення у життя нових цікавих задумів!

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку