КМДА Київська міська державна адміністрація


22 лютого 2018

Година пам'яті «ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ, ГЕРОЇ СЕРЕД НАС !» в Державному навчальному закладі «Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою»

Година пам'яті «ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ, ГЕРОЇ СЕРЕД НАС !» в Державному навчальному закладі «Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою»

Вшановуючи подвиг Героїв Небесної Сотні,  20 лютого в Державному навчальному закладі «Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою» відбулась Година пам'яті «ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ, ГЕРОЇ СЕРЕД НАС !».

20 лютого - четверта річниця розстрілів на Майдані. Ті дні стали одними з найтрагічніших в історії сучасної України.   Хтось мудрий сказав: із втратою кожної людини ми втрачаємо цілий Всесвіт. Чотири роки тому на Майдані та Інститутській українці втратили нашу Небесну Сотню -  Героїв, які поклали життя, щоб ми могли жити в іншій, кращій Україні. З метою увічнення великої людської, громадянської та національної відваги й самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності в Державному навчальному закладі «Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою»   відбулась Година пам'яті «ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ, ГЕРОЇ СЕРЕД НАС !».

На заході були присутні голова КМО Народного Руху України – Гудим Петро, мати загиблого на Майдані героя Устима Голоднюка – пані Ірина,  відома українська художниця, волонтер -  Марина Соченко, голова благодійної організації «Благодійний медичний фонд «Лелека»»  - Мартинюк Сергій, керівник благодійного фонду «Пам’яті Небесної Сотні» - Павленко Андрій.

В межах заходу відбулося відкриття виставки художніх робіт Марини Соченко «Обличчя Майдану», яка присвячена 4-й річниці вшанування Героїв Небесної Сотні. Творчість Марини Соченко базується на глибокій національній традиції, патріотизмі. В своїх роботах художниця поєднує високий професіоналізм з активною громадянською позицією.

У своєму виступі Голова КМО Народного Руху України  Гудим Петро Іванович побажав учням коледжу творити вільну, демократичну державу.

Зі сцени лунали пісні «А сотню вже зустріли небеса» у виконанні курсантів групи ВІТ-1 Данилюка Руслана та Головахи  Віталія, «Герої не вмирають, Герої серед нас!» у виконанні учениці групи 14-2 Забельської Марії та курсанта групи ВІТ-2 Мунгалова Владислава, спогади, вірші тощо.

Герої «Небесної сотні» пішли у вічність. Але людина живе стільки, скільки про неї пам’ятають. Ті, хто віддав своє життя на Майдані за право українців жити у вільній демократичній державі, житимуть вічно. Наш навчальний заклад низько вклоняється перед Героями Небесної Сотні та завжди пам'ятатиме їх подвиг! Слава Україні! 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.