Головна  →  Новини  →  21 лютого 2018

Ми маємо зобов’язання перед громадою міста: раціонально використовувати кошти та якісно харчувати дітей у закладах освіти - Олена Фіданян

Ми маємо зобов’язання перед громадою міста: раціонально використовувати кошти та якісно харчувати дітей у закладах освіти - Олена Фіданян

Київської міської владою виділено кошти на якісне, збалансоване та повноцінне харчування дітей у школах у 2017 році - 487,1 млн.грн., а у 2018 році - 496,7 млн.грн. - зазначила Олена Фіданян під час колегії Київської міської державної адміністрації.

Проте, при проведенні тендерних процедур у районах міста відбувається економія цих коштів, через що заниження вартості харчування спричиняє погіршення якості безоплатних дитячих сніданків та організацію харчування загалом.

Вона додала, що вартість одноразового харчування відрізнялася в районах майже вдвічі. Так, ціна за обід коливається від 9,30 грн. на день у Дарницькому районі до 16,75 грн. у Шевченківському.

За інформацією Київського Лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я в деяких школах невідповідність фактичної калорійності страв, недостатність викладання або відхилення від виходу страв, передбачених меню - розкладкою становить від 8% до 46%.

Кількість харчових відходів у шкільних їдальнях не витримують критики. Це говорить про те, що діти елементарно не хочуть їсти ті страви, які готують у школі. Така економія годує смітник, а не дитину - підсумувала Олена Фіданян.

Вона зазначила, що бюджет міста - це податки киян, які повинні витрачатись для і заради киян з усвідомленням усієї відповідальності перед громадою міста.

Нагадуємо, що районні у місті Києві державні адміністрації як головні розпорядники коштів здійснюють організацію харчування та встановлюють вартість харчування у навчальних закладах відповідно до власних нормативних актів (розпоряджень, наказів) з урахуванням чинного законодавства.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку