Головна  →  Новини  →  20 лютого 2018

Участь школи I-III ступенів №212 у проекті "Карта професій"

Участь школи I-III ступенів №212 у проекті "Карта професій"

15 лютого 2018 року відбувся Форум «Кар’єра зі школи: вибір і планування», що об’єднав педагогів-новаторів та представників українських компаній для обміну знаннями і досвідом, з метою допомогти школярам визначитись із майбутньою професією. На Форумі були присутні представники ста навчальних закладів України, серед них заступник директора з навчально-виховної роботи школи І-ІІІ ступенів №212 Шачанін К.П., які увійшли  в спільноту шкіл «Кар’єра мрії»

Спільно з вчителями свідомий вибір професії на Форумі обговорювали: представники держави, бізнесу та громадськості: Олександр Ярема, заступник Міністра молоді та спорту України, Євгенія Ярова, начальник Управління освіти і науки Шевченківського району м. Києва, Наталя Пішко, начальник відділу профорієнтації ДСЗ, Марія Калашник, член Української спілки психотерапевтів, та Андрій Близнюк, голова ГО «Батьківська спілка».

В рамках заходу було презентовано проект «Карта професій» -   унікальну програму занять для школярів 5-10 класів і  буклети про професії у аграрній, юридичній, банківській та ІТ-сферах.

Карта професій – унікальний освітній проект Центру «Розвиток КСВ», в рамках платформи CareerHub, що успішно реалізується в Україні з 2016 року за підтримки українських компаній.

Головна мета проекту – допомогти школярам пізнати різноманітність світу професій, важливі навички та кар’єрний шлях у різних професійних сферах. Завдяки складовим проекту у дітей з’явиться можливість дослідити свої інтереси та здібності, дізнатись про реалії професій та можливості початку кар’єри від успішних фахівців, а найголовніше запланувати власну, починаючи з 5-го класу школи до реалізації у професії.

  Педагоги поспілкувались про стереотипи у професіях аграрної, банківської та ІТ сферах  із представниками провідних компаній: Астарта-Київ, Сварог Вест Груп, Syngenta, Монсанто Україна, ПУМБ, Ukrsibbank BNP Paribas Group, SAP та BAKOTECH.

Учасники  заходу  дізнались більше про професії та сфери бізнесу в Україні, а також отримали натхнення для розвитку майбутнього покоління та його професійного самовизначення.

По завершенні форуму кожен учасник - представник школи отримав сертифікат.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку