Головна  →  Новини районів  →  8 лютого 2018

Учні НЗО «Гімназія «Столиця» побували на виробництві найпопулярнішого у світі напою

Учні НЗО «Гімназія «Столиця» побували на виробництві найпопулярнішого у світі напою

 Кожному з нас добре відомий червоно-білий логотип компанії «Кока-Кола». За статистикою його легко впізнають 94 відс. населення земної кулі. Всі ми хоч раз в житті пробували напої, які випускаються під торговою маркою «Кока-Кола».

Однак мало хто знає дивовижні факти, пов’язані з назвою цього напою. Наприклад, те, що основний напій ще й досі виробляється за старовинним рецептом, який зберігається в найсуворішій таємниці і не змінювався з моменту його патентування наприкінці ХІХ століття. Або ж те, що в деяких країнах «Кока-Колу» споживають як ліки від застуди або нервових розладів.

Про це, а також про багато інших цікавих та дивовижних речей, що стосуються одного з найпопулярніших у світі напоїв, дізнались учні               5-9 класів, які побували на самому виробництві – заводі «Кока –кола» недалеко від Києва у смт Велика Димерка, який існує з 1998 року і надає робочі місця більш ніж 2 тисячам співробітників.

На підприємстві учні за цікавої розповіді екскурсовода Володимира дізнатися про виробництво понад 20 видів безалкогольних напоїв: газованої води, нектарів, соків, питної столової води. Екскурсанти отримають інформацію про те, яку роботу доводиться виконувати виробникам тари, вуглекислого газу, фільтрів, цукру, співробітникам автотранспорту та багатьом іншим працівникам, перш ніж пляшка напою опиниться на полиці магазину.

Відвідувачам також розповіли про основні компоненти «Кока-Коли», серед яких, до речі, один лише сироп-концентрат завозиться з Європи, а всі інші складові – вітчизняні.

Процес виробництва – це ще не все. Учні НЗО «Гімназія «Столиця» побували ще й у музеї, присвяченому всесвітньо відомому бренду. І, звичайно, відвідали дегустацію продукції заводу «Кока-Кола», після чого отримами унікальні сувеніри, подарунки та позитивні емоції!

Перейти до спискуВерсiя для друку