Головна  →  Новини районів  →  7 лютого 2018

Сучасні проблеми виховання учнівської молоді (підсумки семінару-тренінгу)

Сучасні проблеми виховання учнівської молоді  (підсумки семінару-тренінгу)

На базі Центру позашкільної роботи Святошинського району 5 лютого відбувся районний семінар-тренінг «Заступник директора з виховної роботи в сучасній школі: функції, ролі, модель професійної компетентності» для заступників директорів з виховної роботи (ЗДВР) шкіл Святошинського району. Тема семінару була визначена з урахуванням пріоритетних напрямків діяльності заступників директорів з виховної роботи.

Матеріали для семінару-тренінгу підготувала методист ЦПР Галина Ковганич за участю завідувача сектором з питань позашкільної освіти управління освіти, молоді та спорту Лілії Ревуцької.

Семінар-тренінг був проведений з метоюсприяння формуванню в учасників системного бачення педагогічної діяльності в контексті сучасних вимог, перспектив професійного розвитку.

Під час семінару учасниками були підкреслені проблеми бездоглядності і безпритульності дітей в Україні, що вказує на неблагополуччя у світі дитинства; проблеми здоров’я та поведінкові орієнтації учнівської молоді України, які показують, що найбільш руйнівний вплив на стан здоров’я молоді має поширення шкідливих звичок. Також було розглянуто питання самотності учнів, внаслідок відсутності відвертих, довірливих взаємин з однолітками, невизначеності соціальної позиції в класному колективі, не сформованості ціннісних орієнтацій у сфері спілкування. Учасники семінару не оминули увагою і організацію дозвілля дітей, адже якщо в сім’ї не склалася традиція щодо організації позашкільного дозвілля, дитина опиняється перед вибором: йти додому, відпочити і готувати уроки чи надати превагу розвагам на вулиці.

Педагогічний захід пройшов в інтерактивній формі, до вирішення сучасних проблем виховання залучалися всі учасники завдяки виконанню таких вправ: «Портрет конкурентоздатного ЗДВР», «Функції ЗДВР», «Ролі ЗДВР», «Репертуар компетенцій ЗДВР», «Модель професійної компетентності ЗДВР».

Для того, щоб вирішити сучасні проблеми виховання учнівської молоді, впродовж семінару було запропоновано ідеї та шляхи їх подолання, які були підкріплені думками великих педагогічних майстрів та творчих діячів.

Отже, семінар-тренінг став інноваційним майданчиком для узагальнення і впровадження ідей сучасного виховання учнівської молоді. 

Перейти до спискуВерсiя для друку