Головна  →  Новини  →  6 лютого 2018

Київська МАН на Всеукраїнському конкурсі винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму

Київська МАН на Всеукраїнському конкурсі винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму

31 січня – 2 лютого на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді України (НЕНЦ) відбувся Всеукраїнський конкурс винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму серед учнів та студентів у віковій категорії 16-23 роки.

Серед переможців і призерів Конкурсу велика кількість і представників Київської МАН, чиї роботи виконувалися здебільшого в лабораторіях науково-дослідних інститутів, закладів вищої освіти, Київського Палацу дітей та юнацтва.

І місце:

Гайчук Даниела Валеріївна11 кл. Гімназія біотехнологій № 177;

Палладін Максим Олександрович – 11 кл., СЗШ № 124;

Цимбал Софія Анатоліївна – 10 кл. Український колеж ім. В.О. Сухомлинського № 272;

Чала Єлизавета Олександрівна– 11 кл. Ліцей міжнародний відносин № 51.

ІІ місце

Науменко Марія Віталіївна – 10 кл. Школа екстернів;

Юрченко Антон Вікторович – 11 кл. УФМЛ КНУ імені Тараса Шевченка;

Буранов Владислав Ігорович – 10 кл. Гімназія № 136;

Могильницький Андрій Олександрович 11 кл.СЗШ № 126.

ІІІ місце

Демидова Валерія Олександрівна11 кл.СЗШ № 306.

Інформаційно:

Подібні конкурси проводяться щорічно, починаючи із 2003 року, за ініціативи НЕНЦ та за підтримки Національної академії наук України, Департаменту інтелектуальної власності, Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності». Цього року до організаторів Конкурсу долучилися Національний університет біоресурсів і природокористування України, Інститут біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління Мінприроди України,Інститут агроекології і природокористування НААНУ та ін.

Мета Конкурсу полягає у всебічній підтримці обдарованої молоді, підготовці її до активної розбудови держави. А головними його завданнями є:

• виявлення найкращого досвіду науково-практичної та експериментальної діяльності;

• підтримка та розвиток науково-технічного винахідництва та раціоналізаторства серед учнівської та студентської молоді;

• залучення молоді до раціоналізаторства та винахідництва, спрямованих на удосконалення техніки, розробку екологічно обґрунтованих технологій;

• пропаганда досягнень в галузі науки і техніки;

• задоволення потреб молоді у професійному самовизначенні;

• формування екологічної культури особистості.

Право участі у фінальному етапі конкурсу отримали вихованці, учні закладів загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної освіти та студенти закладів вищої освіти, які пройшли заочний відбірковий етап. Загалом 67 юних дослідників та винахідників змагалися у секціях: «Екологічно безпечні технології та прикладна екологія», «Ресурси енергозбереження», «Сільськогосподарське дослідництво та винахідництво», «Медицина та охорона здоров’я», «Психологія», «Фізика», «Науки про Землю», «Інженерні науки», «Хімія», «Комп'ютерні науки та штучний інтелект».

Під час урочистого закриття організаційно-масових заходів переможці, призери та учасники фіналу, визначені авторитетним журі, отримали дипломи і призи від Національного еколого-натуралістичного центру, патентно-правової фірми «Пахаренко і партнери», Президії Національної академії наук України.

Щиро вітаємо юних винахідників і раціоналізаторів із залученням до участі у такому престижному науково-освітньому заході і зичимо подальших успіхів у творчо-пошуковій роботі та навчанні!

Перейти до спискуВерсiя для друку