Головна  →  Новини районів  →  5 лютого 2018

Свято «Ту біШват – новий рік дерев» у НВК №299

Свято «Ту біШват – новий рік дерев» у НВК №299

В середині зими завжди приємно згадати про весну, а вона дуже скоро почнеться, бо прийшло свято  Ту бі-Шват - Новий рік дерев. За давнім переказом, коли дерева побачили, як Бог дарував людям свято Нового року, вони попросили власне свято. Пізніше у цього свята з'явилася цілком практична мета - знаменувати наступ нового врожаю. Головним символом є квітуче мигдальне дерево. На святковому столі обов'язково присутні 7 видів рослин: маслини, фініки, інжир, виноград, гранат, пшениця, жито.

У НВК №299 яскраво святкували Ту біШват! Учні початкової школи робили поробки-подарунки  «Квіти у горщику», дівчата 5-8 класів робили поробки  з глини «Фруктові фантазії». Яких тільки фруктів тут не було! Світ дитячої фантазії воістину безмежний!

А 1 лютого учні 1 класу (вчитель Беренсон С.А.) інсценували вірш «Подарунок на ту біШват», учні 2 класу (вчитель Мурадова Н.В.) поставили сценку «Нагорода за працю»,  учні 5 класу (класний керівник Шаповалова І.А) презентували літературну композицію «7 плодів».

А потім була святкова вікторина и смачні подарунки, веселі святкові пісні.

Родзинкою свята був подарунок від учнів 3 класу, які минулого року в свято Ту біШват посадили зернятка граната,  весь рік за ними доглядали, а цього року показали маленькі деревця гранату!

За традицією, в цей день учні 9-10 класів  брали участь в грі "Що? Де? Коли?" - відповідали на питання про дерева, їх плоди і традиції, пов'язані з рослинами.

Закінчилося свято трапезою, на якій учні ласували традиційними фруктами, горіхами та солодощами.

Діти отримали масу позитивних емоцій, гарний настрій і нові знання!

Перейти до спискуВерсiя для друку