Головна  →  Новини  →  30 січня 2018

День пам’яті героїв Крут у НВК «Оболонь»

День пам’яті героїв Крут у НВК «Оболонь»

«Понад усе вони любили рідний край!» Під таким гаслом пройшов урок історії України в НВК «Оболонь», який провела Зубченко Тетяна Миколаївна, вчитель історії.  Урок, присвячений пам’ яті юних героїв Крут, які героїчно захищали дорогу на Київ від більшовицьких військ Муравйова.   

Урок відбувся 29 січня, саме в той день, коли 100 років тому наша юнь – перша у світі – вийшла на захист свого вільного майбутнього.     Педагог звернула увагу десятикласників, що по всьому світу відмічають соту річницю подвигу не тільки для традиційного відзначення історичної дати. Варто задуматися над минулим, яке повторюється. Минуле не можна перекручувати чи прикрашати. Гіркій правді потрібно дивитися у вічі.     

Учні десятого класу, пройняті повагою до своїх ровесників 1918-го, відмічали що ідеал молоді, як  і 100 років тому, так і сьогодні – своя державність. Юнаки вступили в нерівний бій, співаючи  «Ще не вмерла Україна!», де звучав мотив спротиву молодого і гордого українського народу. В ході уроку були використані історичні фото того періоду, самого бою. Учні читали уривки поезії про Крути.    Також в ході уроку були використані наукові дослідження учнів класу про Крути.   Завершився урок висновками, підведеними учнями, і гаслом: «Не святкуватиме ніхто над нами перемоги!»

Перейти до спискуВерсiя для друку