Головна  →  Новини  →  25 січня 2018

Всеукраїнський фестиваль інклюзивної освіти «Пізнайко» збирає друзів!»

Всеукраїнський фестиваль інклюзивної освіти «Пізнайко» збирає друзів!»

Перший Всеукраїнський інклюзивний фестиваль, присвячений 20-річчю журналу «Пізнайко», відбувся за участі Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю і Благодійного Фонду «Наш Слід». За підтримки Міністерства культури України, Департаменту культури Київської міської державної адміністрації та Департаменту соціальної політики майже 900 талановитих учасників з усієї України віком від 4 до 17 років з’їхались до концертної зали КНЕУ, аби взяти участь у творчому фестивалі «Пізнайко» збирає друзів!» і продемонструвати свої здібності у різних напрямах мистецтва. Особливість інклюзивного фестивалю — це спільні творчі програми із залученням дітей з особливими потребами.

«Талановита дитина – сильна Україна!» – це основний слоган фестивалю. Мета його – розкрити особистісний потенціал. Розкрити емоційно, інтелектуально.

Найкращих обирали професійні митці – члени журі і критерії оцінювання у них особливі: коментуючи виступи, митці найчастіше говорили, що відчувають; як «зачепило», як не залишило небайдужим. Юні виконавці торкнулися сердець, душ. І, дійсно, це наш скарб!

Справді, на Всеукраїнському фестивалі інклюзивної освіти «Пізнайко» збирає друзів!» для кожного з учасників з обмеженими фізичним можливостями – немає жодних обмежень. Номінації різні: від прикладного мистецтва, проектів та стартапів до традиціного вокального мистецтва.

Для учасників цей захід – не просто можливість показати себе і позмагатися. І приїхали вони не лише заради перемоги.

«Перемога тут не головне. – поділились враженнями учні Броварської школи № 6, які приїхали разом зі своїми наставниками – заступником директора Аллою Ролдугіною, директором центру інклюзивно-ресурсного центру Катериною Булат та художнім керівником інклюзивно-ресурсного центру в усіх номінаціях Оленою Славінською. – Тут просто хочеться показати, що ти чогось досягаєш у цьому житті. Не стоїш на місці. Не заради перемоги і нагород це робиться».

Підкорили своїми виступами учні і журі і численних глядачів у залі і повернулися до рідної школи з такими перемогами:

п’ятикласниця Ліза Полякова у номінації «ювенали» соло естрадна     пісня – отримала І премію та була відзначена подарунком від радіокомпанії «Яскраве радіо»;

учень четвертого класу Ярослав Макаренко – здобув І премію в прикладному мистецтві, а також отримав безкоштовну передплату на журнал «Пізнайко»;

першокласниця Мілана Славінська – ІІ премія у прикладному мистецтві;

Єлизавета Кваша (2 кл) та Вікторія Чорна (3 кл) були відзначені у номінації «театральне мистецтво».

Учасники та гості фестивалю отримали призи та подарунки, на них чекали цікаві розваги, майстер-класи та вікторини. У рамках фестивалю було передбачено соціальні благодійні програми для вихованців дитячих будинків та дітей з особливими потребами.

А партнери фестивалю надали понад 300 сертифікатів і квитків на відвідування різних заходів. Це: Планетарій, Музей води, Дитяча планета Dream Town (аквапарк), StarLight Entertainment — шоу Вартові мрій, Kidlyandiya, Театр оперети, Експерементаніум, Атмасфера, Муніципальний театр опери та балету для дітей та юнацтва.

Організатори пообіцяли – такий  фестиваль проводитимуть і надалі. Аби кожного року все більше молодих людей з обмеженими фізичними можливостями змогли повірити у себе і розкрити таланти на великій сцені.

Перейти до спискуВерсiя для друку