Головна  →  Новини  →  24 січня 2018

Тренінг Інесси Пустовалової для учнів Київської МАН – учасників «Intel Еко-Україна»

Тренінг Інесси Пустовалової для учнів  Київської МАН – учасників «Intel Еко-Україна»

21 січня 2018 року відбувся тригодинний тренінг харизматичного оратора Інесси Миколаївни Пустовалової з ораторської майстерності для вихованців Київської МАН – членів відділень хімії та біології, технічних наук, екології та аграрних наук.

Керівництво Київської МАН активно працює над створенням «Лабораторії ораторської майстерності та лідерства», яка буде готувати наших вихованців до успішної участі у вітчизняних та міжнародних наукових конкурсах.

Це був максимально практичний тренінг: 80% часу учасники відпрацьовували навички у вправах, виступаючи перед всією групою. Кожен підліток одержав кольоровий роздатковий матеріал у формі інтелект-карт, щоб повторити вивчене вдома.

Місцем проведення заходу стала конференц-зала президії МАН України, а його цільовою аудиторією – майбутні учасники Всеукраїнського конкурсу «Intel Еко-Україна 2018», національного етапу міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF 2018 (International Science and Engineering Fair), що відбудеться 6–9 лютого 2018 року.

Кожен юний учасник тренінгу мав унікальну нагоду тричі виступити перед тренером та однолітками із презентацією себе, свого проекту та декламуванням віршів на високому рівні енергетики, щоб одержати зворотній зв'язок стосовно своїх сильних та слабких сторін. Пані Інесса навчила кожного із присутніх спокійно виходити перед слухачами і починати яскраву промову; утримувати увагу публіки; розмовляти на високому рівні енергетики; активно і грамотно використовуючи жести, голос, інтонації, міміку. Вона розповіла, як зняти страх публічного виступу перед незнайомою аудиторією; яким чином розвинути свій голос; як завдяки контакту очей і жестів можна приєднувати слухачів і впливати на них; як відповідати на запитання членів журі та гідно триматися з «важким» співрозмовником навіть у стресових умовах; завдяки яким факторам формується загальне враження про виступ та захист дослідницької роботи. Учні зрозуміли, наскільки важлива впевнена постава та науковий дрес-код для успішного виступу.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку