КМДА Київська міська державна адміністрація


23 січня 2018

Учні НВК «Оболонь» приймають японських та корейських гостей

Учні НВК «Оболонь» приймають японських та корейських гостей

У НВК «Оболонь» відбувся круглий стіл на тему «Освіта в Україні та Японії. Українські та японські новорічні традиції». У заході взяли участь Ільїн М.В., голова правління Федерації всесвітнього миру, волонтери із Японії Канна та Йошимі, Ю Мі Гьон, заступник директора школи Сонджон (Сеул, Республіка  Корея), Рибачек Т.К., методист НМЦ Управління освіти Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації, учні 8-10-х класів, представники учнівського клубу «Миротворець», адміністрація та вчителі НВК.  Метою зустрічі  було  проведення конструктивної дискусії    між учасниками  щодо  системи середньої освіти  в Україні та Японії, ознайомлення присутніх із українськими та японськими новорічними традиціями. 

Учні НВК познайомили  гостей  із системою середньої освіти в Україні, розповіли про українську освітню реформу, провели екскурсію по НВК. У формі дискусії учні НВК та японські волонтери  Канна та Йошимі обговорили питання щодо організації  системи середньої освіти в обох країнах.

Канна та Йошимі познайомили учнів з японськими новорічними святами та традиціями. Зокрема, учні дізналися про традиційні новорічні японські страви, японську новорічну традицію «Otoshidama», згідно з якою дорослі дарують гроші дітям, бажаючи їм щастя у Новому році.

Учні НВК познайомили гостей з українськими різдвяними традиціями: сервіруванням столу на Свят-вечір,  рецептом приготування куті, українськими колядками та щедрівками.  Всіх присутніх пригостили кутею та узваром.

Така співпраця з Федерацією всесвітнього миру, волонтерами інших країн надає нові можливості щодо ознайомлення учнів з освітньою й культурною багатоманітністю народів світу.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.