КМДА Київська міська державна адміністрація


27 грудня 2017

Київ лідирує за темпами створення додаткових місць для дітей у дитячих садочках - Олена Фіданян

Київ лідирує за темпами створення додаткових місць для дітей у дитячих садочках - Олена Фіданян

Київ є лідером серед регіонів за темпами розширення мережі дитячих садочків та створення додаткових місць у вже працюючих закладах дошкільної освіти. Про це повідомила директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Олена Фіданян за результатами моніторингу Міністерства освіти і науки України.

У 2017 році Київ створив понад 3,5 тисяч додаткових місць у закладах дошкільної освіти. Протягом року побудовано, реконструйовано та відкрито 10 дитячих садочків, а районами створено більше ніж 1,5 тисячі додаткових місць у вже працюючих закладах дошкільної освіти. Це найкращий показник серед регіонів України - зазначила Олена Фіданян.

Кожного року міська влада працює над завданням подолання черги у дитячі садочки міста. Якщо три роки тому черга у дитсадки Києва складала понад 15 тис. дітей, то за три роки завдяки будівництву нових, реконструкції та збільшенню місць у існуючих садках вдалося зменшити її майже в три рази.

Директор Департаменту додала, що Київ має найбільшу кількість вихованців у дитячих садочках серед регіонів, понад 112 тисяч дітей.

Найбільша потреба у місцях для дітей 3 - 4 років, батькам яких потрібно виходити на роботу. А ось, місця для дітей старшої вікової групи у дитячих садочках міста є. Також, при виборі закладу батьки часто орієнтуються на розташування садка, здебільшого кияни шукають садочок біля власного будинку. Тому, розподіл місць є нерівномірним. У деяких мікрорайонах заклади переповнені на понад 150%, а ось деякі садочки мають вільні місця, так як наприклад, на масиві Лісовий та навіть на Печерську.

За даними системи електронного запису дітей до закладів дошкільної освіти у дитячих садочках столиці наразі є близько 3 тисяч вільних місць для дітей різної вікової категорії.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.