Головна  →  Новини районів  →  14 грудня 2017

Практичний досвід Ізраїля зі створення ефективної інклюзивної освітньої моделі в Святошинському районі

Практичний досвід Ізраїля зі створення ефективної інклюзивної освітньої моделі в Святошинському районі

Педагоги Святошинського району обирають освітню модель, в якій інклюзія за своєю сутністю не може існувати в середовищі, де діти виховуються та навчаються окремо або в умовах, які суттєво відрізняються від умов навчання їх однолітків, і ця ідея суміжна з переважною більшістю визначень поняття «інклюзія». Фахівці закладів освіти з інклюзивною формою навчання Святошинського району використовують педагогічний досвід і передові практики країн світу для створення успішної моделі інклюзивної освіти.

13 січня 2017 року освітяни Святошинського району мали змогу ознайомитись з філософією і принципами інклюзивної освіти Ізраїля. Захід підтримала присутністю Марина Крісов, педагогічний консультант зі спеціальної освіти, міжнародний консультант з корекційної та інклюзивної освіти. Під час тренінгу представники управління освіти, молоді та спорту, керівники і педагоги інклюзивних закладів освіти удосконалювали фахову майстерність, ознайомлюючись з теоретичними і практичними принципами інклюзивної освіти в Ізраїлі; складовими успішної інклюзивної моделі, системою тьюторства, програмами об’єднання та «розумного» педагогічного втручання, заснованими на сильних сторонах розвитку дитини. Корисною для учасників тренінгу стала інформація про досвід фахівців зі спеціальної та інклюзивної освіти щодо співпраці з батьками дітей з особливими освітніми потребами.

Святошинська освітянська родина вітає системи визнання цінності кожної дитини та передовий інклюзивний досвід країн світу! Ми продовжуємо створювати сучасну інклюзивну освітню модель, яка об’єднує всіх дітей, максимально враховуючи можливості і потреби кожного!

 

Перейти до спискуВерсiя для друку