Головна  →  Новини районів  →  11 грудня 2017

День Наума в НВК «Домінанта»

День Наума в НВК «Домінанта»

Хай буде розум для добра,

І доброта від Бога.

І день для віри і тепла,

І ще не пройдена дорога.

Традиційно на початку грудня гімназія «Домінанта» відзначає День Наума – покровителя розуму, знань і доброчинства. Саме в цей час у давнину починалося навчання в сільських дяківських школах – закінчувалися всі польові роботи, тож можна було братися й до науки. Із давніх-давен наші пращури були переконані: якщо на свято пророка розпочати навчальний процес, то дитина краще засвоюватиме науку, а відтак набереться ума-розуму. Вірили в те, що в цей день наука хлопчикам і дівчаткам дається легше.

До Дня Наума-грамотника та Міжнародного дня дитячого винахідництва в столиці й гімназії «Домінанта» тривають предметні олімпіади та конкурси, на яких учні мають можливість виявити свої здібності та знання.

На урочистій церемонії нагородження найкращих учнів НВК «Домінанта», відмінників у навчанні, лідерів учнівського самоврядування, переможців Малої академії наук, предметних олімпіад, інтелектуальних, спортивних конкурсів, які виявили старанність та сумлінність у навчанні, спритність та наполегливість у спорті, стали лідерами олімпіад та змагань, присутні:

  • Матвієнко Ніна Митрофанівна – берегиня української музики, народна артистка України, Герой України;
  • Поліщук Ірина Юріївна – директор Комунального позашкільного навчального закладу «Київська Мала академія наук учнівської молоді».

У цей день для гімназистів і всіх вихованців навчального комплексу лунають настанови, побажання та теплі слова від вихователів і вчителів, батьків і почесних гостей, серед яких і такі: «Рости мудрим, вивчай усі науки, і хай тобі книга буде супутницею в житті!»

Свято Наума не залишає байдужим нікого. І є підозра, що кожен з гімназистів потай попросить пророка і їм допомагати в складних лабіринтах правопису та під час написання диктантів, у розв’язуванні арифметичних задач і тлумаченні англійських речень. І хочеться вірити, що він дослухається.

Перейти до спискуВерсiя для друку