Головна  →  Новини районів  →  4 грудня 2017

Акція«16 днів проти насильства» в школі І-ІІІ ступенів № 212

Акція«16 днів проти насильства» в школі І-ІІІ ступенів № 212

 Добре відомо усім – будь-якому злу легше запобігти, ніж боротись з ним! Щороку наркоманія та алкогольна залежність захоплює у свої тенета все більше і більше молоді. Шкідливі звички перешкоджають розвитку особистості, самовдосконаленню, навчанню. Більше того, наркоманія часто є причиною злочинності, так як у нічим не зайнятих молодих людей від безділля та браку фінансів з’являються помисли злочинного характеру.

З метою вберегти молодь від вживання наркотиків, алкоголю, куріння та їх пагубного впливу 1 грудня 2017 року в рамках Акції «16 днів проти насильства» в школі І-ІІІ ступенів № 212 відбулась зустріч 10-11 класів із лектором громадської організації «Нарконон»  Кащук Володимир Борисович на тему «Правда про наркотики».

ГО «Нарконон» реалізує проект «Майбутнє дітей України,  вільне від наркотиків»  в рамках міжнародної програми NARCONON. Мета програми – життя вільне від наркотиків.

Під час лекції учні склали уявлення про те, що таке отрута і що наркотики – це отруйні речовини. Обговорили у формі «питання – відповідь» причини вживання людиною будь-яких отрут та їх дію  на організм людини. За допомогою театралізованої подачі лектора учні розібрали емоційні стани людини від «смерті» до «ентузіазму» на шкалі емоційних тонів, яку розробив відомий американський гуманітарій Л. Рон  Хаббард і як емоції впливають на виживання. Спираючись на знання шкали емоційних тонів людини учням була описана причина вживання наркотичних речовин і як продовжуючи їх вживання людина опускається по шкалі емоцій до рівня смерті втрачаючи здатність отримувати задоволення. Лектор пояснив учням який вплив мають наркотики на здатність розумно мислити, причину та суть галюцинацій, зменшення швидкості мислення у людини під впливом наркотичних речовин.

Захід не залишив байдужим нікого із присутніх. Учні жваво обговорювали різні ситуації та активно приймали участь у бесіді. На завершення зустрічі лектор разом із учнями знайшли спосіб, як жити без наркотиків.

Перейти до спискуВерсiя для друку