Головна  →  Новини  →  1 грудня 2017

Форум молодіжного прес-центру столиці та юних журналістів агентства «ЮН-ПРЕС»

Форум молодіжного прес-центру столиці та юних журналістів агентства «ЮН-ПРЕС»

 У Київському Палаці дітей та юнацтва 30 листопада відбувся осінній Форум з представниками районних прес-центрів столиці. За сприяння Департаменту освіти і науки, молоді та спорту київської міської державної адміністрації, Київського Палацу дітей та юнацтва та інформаційно-творчого агентства «ЮН-ПРЕС» понад 400 шкільних редакторів, кореспондентів,молодих журналістів аматорів теле- та фото-справи долучилися до Форуму.

Тема цьогорічної зустрічі: «Успішний проект у засобах масової комунікації». Що таке проект, як його створювати і реалізовувати, які проекти найперспективніші все це обговорювалося під час майстер-класів від професіоналів-медійників. Олександра Сурган - ведуча радіо "Meydan", авторка блогів у журналі "Фокус", журналістка української редакції "Радіо Свобода", розповіла та надала поради щодо процесу медіавиробництва його традицій та новаторства в сфері журналістики. Завідувач відділу соціальних ініціатив і партнерства Київського Палацу дітей та юнацтва, аспіранта інституту проблем виховання Олександра Долгова, розбиралися в історії виникнення хакатонів та дізнавалися про використання їх в освітніх проектах.  Завідувача відділу психологічного та методичного забезпечення Київського Палацу дітей та юнацтва, психолога Олена Крот, вчилися створювати команду,  налагоджувати контакти та взаємодіяти.  

Під час офіційного відкриття на Форумі традиційно стартував XVI Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах». Тема цьогорічного фестивалю – «Я змінююсь(Я)». Також презентували національно-патріотичний мовний проект «Як звучить рідне слово…» та мультипроект «Відкриваємо світові Україну»,  до яких можуть долучатися усі юні «акули пера».  

Однією з традицій Форуму є журналістський марафон у якому брали участь лідери учнівського самоврядування та представники шкільної преси столиці. Компетентним журі було відмічено найкращі команди, що показали себе в Журналістському марафоні: районне об’єднання старшокласників «Дніпро»; районна асоціація «Старшокласник» - команда «Святошки»; Печерська елітна рада лідерів «ПЕРЛ» та команда «Оболончики». 

На Форумі кожен з учасників знайшов щось для себе: новачки — безцінний досвід і практичні поради; ентузіасти шкільної преси — допомогу у створенні свого видання; прес-центри — змагання за першість у Журналістському марафоні, а всі разом — продуктивну роботу і вдале дозвілля водночас.

Перейти до спискуВерсiя для друку