Головна  →  Новини  →  30 листопада 2017

Учні Київської МАН – переможці і призери виставки-конкурсу «Майбутнє України» та активні учасники Міжнародного форуму «INNOVATION MARKET»

Учні Київської МАН – переможці і призери виставки-конкурсу «Майбутнє України» та активні учасники Міжнародного форуму «INNOVATION MARKET»

21-23 листопада у приміщенні Міжнародного виставкового центру у рамках Міжнародного форуму «INNOVATION MARKET» відбувся фінальний етап VІІІ Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України», організатором якої є Національний центр "Мала академія наук України".

Команду Київської Малої академії наук учнівської молоді» представляли 7 юних винахідників, які разом з іншими однолітками з різних регіонів України завдяки власним розробкам опинилися у центрі уваги преси, інвесторів, виробників, авторів Startup-проектів, представників підприємств, зацікавлених в технологічному оновленні виробничих процесів, бізнес-акселераторів, експертів в різних галузях економіки, представників авторитетних інвестиційно-фінансових установ України, владних та наукових структур, іноземних делегацій. Молоді дослідники отримали компетентну оцінку власних проектів від професіоналів, ознайомилися з досвідом старших колег, почули пропозиції щодо удосконалення і розвитку своїх ідей, відчули увагу та зацікавленість громадськості до своїх досягнень, що неодмінно сприятиме їх зацікавленості до нових пошуків та відкриттів.

 Ми пишаємось високими оцінками від членів журі та відвідувачів Міжнародного форуму «INNOVATION MARKET» творчих розробок винахідників Київської МАН під час публічного стендового захисту власних інноваційних проектів:

  • І місце у номінації «Екологія та ресурсозбереження» посіла Моніна Наталія Максимівна, учениця 11 класу Політехнічного ліцею Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», авторка запатентованого проекту «Отримання електроенергії на рейках залізничної колії фотоелектричним та індукційним методами». Винахідниця була запрошена представляти свою розробку на стартап-алеї Міжнародного форуму «INNOVATION MARKET» 23 листопада.
  • ІІІ місце у номінації «Матеріалознавство та перспективні технології» посів  Коваленко Данило Олексійович, учень 10 класу Політехнічного ліцею Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», автор запатентованого проекту «Нове життя утилізованих шин: утилізація та переробка». Данило також представляв свій проект на стартап-алеї Міжнародного форуму «INNOVATION MARKET» 23 листопада.
  • ІІІ місце у номінації «Електроніка та приладобудування» посіла Лазарова Софія Геннадіївна, учениця 11 класу Політехнічного ліцею Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», авторка запатентованого проекту «Пристрій для орієнтування фотоелектричної панелі до сонця з допомогою біметалевої пластини». Була запрошена представляти власний проект на стартап-алеї Міжнародного форуму «INNOVATION MARKET» 23 листопада.
  • Спеціальну грошову відзнаку членів журі у номінації «Інформаційно-телекомунікаційні системи та технології» одержав Головко Роман Васильович, учень 7 класу Центру науково-технічної творчості молоді «СФЕРА» Оболонського району м. Києва, автор проекту «Електронна годівниця». Став наймолодшим учасником заходу.

 Київську МАН на стартап-алеї 23 листопада представляв також вихованець відділення хімії та біології Іванченко Микола Володимирович, студент І курсу Хіміко-технологічного факультету  Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського", із запатентованим проектом «Абсорбент для нафти і нафтопродуктів у середовищі води та підвищеної вологості на основі гідрофобізованого перліту». У червні 2017 року він одержав золоту медаль у категорії «Наука» на Міжнародному конкурсі наукових та мистецьких проектів «GENIUS Olympiad 2017» (США).

Інші вихованці відділення технічних наук Київської МАН, які брали участь у фінальному етапі VІІІ Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України» теж почули багато позитивних відгуків і конструктивних пропозицій від професіоналів та науковців, відчули конкурентоздатність своїх досягнень та одержали унікальну можливість вдосконалити власні розробки у майбутньому, а також були запрошені представляти власні винаходи на стенді Міністерства освіти і науки України 21, 23 та 24 листопада у рамках Міжнародного форуму «INNOVATION MARKET»:

  • Тесляк Олексій Костянтинович, учень 11 класу спеціалізованої школи № 304 з поглибленим вивченням інформаційних технологій, автор проекту «Розумна модифікація автоматичної зброї», представляв номінацію «Робототехніка та робототехнічні системи»;
  • Санжаровська Софія Ігорівна, учениця 8 класу Гімназії № 172 “Нивки”, авторка проекту «Роботизована газонокосарка на сонячній енергії», представляла номінацію «Робототехніка та робототехнічні системи»;
  • Наконечний Олексій Володимирович, учень 11 класу ліцею № 208, вихованець Станції юних техніків – Центру науково-технічної творчості молоді Дніпровського району м.Києва, автор проекту «Зниження шуму та підвищення терміну експлуатації залізничного транспорту», представляв номінацїю «Технічна творчість та винахідництво».

Відео про Київську команду винахідників можно переглянути за посиланням: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=534885240198976&id=246393309048172

 Бажаємо молодим талановитим винахідникам успіху у подальшій реалізації власних інноваційних ідей та проектів!

Перейти до спискуВерсiя для друку