Головна  →  Новини  →  21 листопада 2017

Для дітей Дарницького району створено Центр позашкільної освіти

Для дітей Дарницького району створено Центр позашкільної освіти

У Києві створено комунальний позашкільний навчальний заклад «Центр позашкільної освіти Дарницького району». За відповідне рішення проголосували депутати Київради.

Створення та функціонування нового позашкільного навчального закладу надасть можливість охопити позашкільною освітою художньо-естетичного та гуманітарного напрямів приблизно 800 дітей району.

У новоствореному закладі планується відкрити 65 груп із різних видів творчості: вокально-естрадного, музичного, хореографічного, театрального, образотворчого, декоративно-ужиткового мистецтв, гуманітарного розвитку: журналістики, ділового мовлення, іноземної мови тощо.

Заклад функціонуватиме у звільнених від оренди приміщеннях однієї з будівель спеціальної школи I-II ступенів № 10 за адресою: вул. Вакуленчука, 1. Видатки на утримування комунального закладу планується здійснювати за рахунок бюджету міста Києва за галуззю «Освіта».

Необхідність створення такого Центру полягає у тому, що у мікрорайонах інтенсивної забудови – Осокорки, Бортничі та Червоний хутір – необхідно забезпечити потреби дітей та молоді у здобутті позашкільної освіти, а саме: умови для розвитку творчих здібностей і самореалізації вихованців.

Зараз у Дарницькому районі функціонують 4 позашкільних навчальних заклади, в яких отримують позашкільну освіту на безоплатній основі 7224 учні. При постійному зростанні загальної кількості дітей шкільного віку в Дарницькому районі, відсоток дітей, які займаються у ПНЗ, залишається на рівні 20% при середньому показнику в місті – 36%.

Перейти до спискуВерсiя для друку