КМДА Київська міська державна адміністрація


8 листопада 2017

У рамках проведення фестивалю управлінської майстерності "KyivEdFest". Екскурсія меморіальним музеєм О. В. Палладіна (10.09.1885 – 06.12.1972)

У рамках проведення фестивалю управлінської майстерності "KyivEdFest". Екскурсія меморіальним музеєм О. В. Палладіна (10.09.1885 – 06.12.1972)

03 листопада ц.р. в рамках освітнього фестивалю управлінської майстерності «Kyiv EdFest», започаткованого Департаментом освіти і науки, молоді та спорту Києва, була проведена навчально-пізнавальна екскурсія Меморіальним музеєм О.В. Палладіна для освітян м. Києва.

Під час проведення екскурсії, на якій були присутні біля 20 вчителів загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва, провідний науковий співробітник Інституту біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України, куратор Меморіального музею О.В. Палладіна НАН України та керівник секції екології Київської МАН Назаренко Володимир Іванович розповів про життєвий шлях, творчу, науково-організаційну, педагогічну і громадську діяльності засновника Інституту біохімії й української біохімічної школи, президента Академії наук УРСР (1946–1962), видатного вченого-біохіміка академіка Олександра Володимировича Палладіна. Разом з тим, через представлені в Музеї документальні матеріали широко висвітлюється історія розвитку біохімії як на прикладі Інституту біохімії, так і взагалі на теренах нашої держави.

 Основний акцент було зроблено на науково-просвітницькій, виховній та науково-популяризаційній роботі Інституту та Меморіального музею в поточному році при тісній взаємодії з Київською МАН. Зокрема, в Інституті для учнівської та студентської молоді на Лекторії «Передові рубежі біології» було проведено 8 семінарських занять, на яких з доповідями виступали провідні вчені. Відбулася творча зустріч членів Київської Малої академії наук з Міністром екології та природних ресурсів України Остапом Семераком, в якій також взяли участь директор Інституту академік Сергій Комісаренко, проректор з науково-педагогічної роботи Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Ванда Барановська та директор Київської МАН Володимир Васинюк.

Популяризація діяльності Музею відбувається через державну теле- та радіотрансляційну мережу й періодичні видання, зокрема, український телеканал «Культура» та інформаційне агентство УНІАН (див. https://www.unian.ua/science/2210156-vidirvatisya-vid-zemli-yak-20-rokiv-tomu-organizovuvali-polit-pershogo-ukrajinskogo-astronavta.html ), а також публікації: Назаренко В.І. «Досвід просвітницької діяльності серед учнівської молоді на базі Інституту біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України» /Матеріали Всеукраїнської конференції “Модернізація змісту біолого-екологічної освіти: в пошуках оптимальних рішень”. (Київ: НЕНЦ, 21-22 серпня 2017 р.), с. 240-241; Назаренко В.І. «Роль академічних музеїв як осередків просвітницької і науково-виховної діяльності серед учнівсько-студентської молоді» /Матеріали науково-практичної конференції Всеукраїнського музейного форуму; Переяслав-Хмельницький – 2017, с. 203-206.

Меморіальний музей О.В. Палладіна, один з небагатьох академічних музеїв, який потрапив (10-03-2017) до проекту «Музейний портал», створений командою «Музейного Порталу» в партнерстві з Малою академією наук України. Проект націлений на популяризацію культури, науки і музейної справи та надає інформацію про актуальні новини з музейного життя України та Світу. На його ресурсі всі бажаючі зможуть здійснити унікальний віртуальний тур Меморіальним музеєм О.В. Палладіна:

 http://museum-portal.com/ua/museum/memorial-museum-of-ovpalladin

В книзі відгуків Музею вчителі висловили свою вдячність і задоволення від проведеного заходу, активними учасниками якого вони були.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.