КМДА Київська міська державна адміністрація


23 жовтня 2017

У Києві тепло подане в більш як 40% житла, усі дитсадки й лікарні. Критичним лишається питання вартості газу для бюджетних установ

У Києві тепло подане в більш як 40% житла, усі дитсадки й лікарні. Критичним лишається питання вартості газу для бюджетних установ

Близько 40% житлового фонду станом на вечір 20 жовтня вже підключені до теплоносія. Також тепло подане в усі дитячі садки та медичні заклади. Найбільш критичною лишається ситуація з підключенням шкіл через різницю вартості природного газу, що використовується для виробництва та постачання послуг опалення і гарячого водопостачання.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії КМДА з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) під керівництвом заступника голови КМДА Петра Пантелеєва.

«За рішенням комісії ТЕБ та НС ПАТ «Київенерго» продовжить підключення тепла в навчальні заклади. У вихідні в навчальних закладах залишатимуться чергові, аби проконтролювати подачу теплоносія. Ми не маємо права допустити, аби під час різкого похолодання школи лишалися без тепла. Сьогодні на комісії присутні представники СБУ, оскільки мова йде про реальні соціальні загрози. Невирішене питання ціни на тепло для бюджетних установ призвело до можливого ризику зриву опалювального сезону в навчальних закладах і місто змушене вирішувати його в екстреному порядку. Відповідні органи й посадові особи мають понести за це відповідальність», – зазначив Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, що для потреб бюджетних організацій виробництва теплової енергії, яка використовується для обігріву й гарячого водопостачання лікарень, дитячих садків та шкіл, ціна природного газу складає 7,9 тис. грн за 1 тис. кубометрів. У той же час у тарифі на виробництво теплової енергії ціна природного газу складає 4,94 тис. грн за 1 тис. кубометрів. Виникає фінансова різниця вартості природного газу, для якої не передбачене джерело погашення. Це спричинить виникнення додаткових боргів теплопостачальних підприємств за спожитий природний газ Києва та поставить під загрозу стабільне й безпечне проходження опалювального сезону.

Міська влада неодноразово зверталася до уряду з проханням врегулювати питання, зокрема, з відповідним листом Київський міський голова Віталій Кличко звертався до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Проблема досі не вирішена і загрожує критичними наслідками не лише для Києва, а й для інших міст України.

Звертаємо увагу представників ЗМІ, що детальніше про ситуацію, яка склалася навколо теплопостачання навчальних закладів, та про старт опалювального сезону йтиметься на прес-брифінгу 23 жовтня об 11:00 в КМДА. Деталі та умови акредитації – за посиланням.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.