КМДА Київська міська державна адміністрація


12 жовтня 2017

Малечу ПДНЗ «Планета дитинства» навчали правилам дорожнього руху працівники Національної поліції України

Малечу ПДНЗ «Планета дитинства» навчали правилам дорожнього руху працівники Національної поліції України

Аби зберегти життя та здоров’я дітей, не допустити дорожньо-транспортних пригод за їх участі, привчити малюків з самого раннього віку дотримуватись Правил дорожнього руху, працівники поліції із забезпечення безпеки дорожнього руху проводять превентивні заходи щодо попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму не тільки у школах, але й у дитячих садках.

Так, стало справжнім сюрпризом і пригодою несподівана поява патрульної машин із поліцейськими на території ПДНЗ «Планета дитинства».

Для вихованців старших та середніх груп, які перебували на прогулянці, була цікава та надзвичайна подія. Працівник поліції з безпеки дорожнього руху розповів про небезпеку, яка підстерігає дітлахів під час прогулянок на вулиці, як поводитись на дорозі, про призначення світлофора, правила поведінки пішоходів та нагадав про необхідність дотримання ПДР. Для найменших поліцейські використали наочні посібники – світлофори та «зебри», а старшим давали «дорожні завдання».

Для того, щоб навчання запам’яталось та було цікавим, правоохоронці використали ігрові форми роботи з дітьми. Спочатку малюки дивились наочні посібники, після чого на іграшковому перехресті діти моделювали різні ситуації для пішоходів.

А для закріплення отриманих знань дошкільнята закладу «Планета дитинства» взяли участь у вікторині, під час якої відповідали на питання щодо Правил дорожнього руху. Малюки наперебій намагались правильно давати відповіді на питання та перемогти у конкурсі. Правоохоронці відзначили найбільш активних юних пішоходів і залишились задоволеними високим рівнем знань дошкільнят

Завдяки таким превентивним заходам правоохоронці привчають дітей дотримуватись Правил дорожнього руху і працюють на збереження їх життя і здоров’я.

Крім того, поліцейські закликали юних пішоходів не боятися набирати екстрений номер телефону 102.

Представники Національної поліції України звернулись й до дорослих, аби ті були прикладом для дітей у поведінці на дорозі в якості як пішохода, так і водія. Слід навчати дитину, що саме від її поведінки залежить її життя та життя інших учасників дорожнього руху. Необхідно неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, а найголовніше – берегти своє життя та життя дітей. Адже безпека дітей – турбота дорослих.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.