КМДА Київська міська державна адміністрація


11 жовтня 2017

До Дня захисника України. Відкриття пам’ятної дошки на честь випускника школи №126 Олексія Горая

До Дня захисника України. Відкриття пам’ятної дошки на честь випускника школи  №126  Олексія Горая

 11 жовтня 2017 року в середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 126 м. Києва відбулося відкриття пам’ятної дошки Гораю Олексію Зігмундовичу, випускнику 1997 року, який героїчно загинув 29 серпня 2014 року в зоні проведення антитерористичної операції на сході країни.

На подвір’ї школи зібралися учні, вчителі, жителі мікрорайону, побратими батальйону «Миротворець», однокласники, матері, сини яких полягли на полі бою, захищаючи незалежність нашої держави.

Вшанувати пам'ять Героя прийшли:

депутат Верховної Ради України Тетерук Андрій Анатолійович;

депутат Київської міської ради Міщенко Олександр Григорович;

перший заступник голови Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації Сушінець Віктор Васильович;

головний спеціаліст Департаменту освіти і науки, молоді та спорту  Сергеєв Олександр Михайлович;

заступник начальника управління освіти-начальник відділу з питань організаційно – педагогічної діяльності та позашкільної освіти Тодосова Галина Іванівна.

Особливого звучання мало слово матері Горай Нелі Григорівни, сповнене скорботи, але звернуте до нинішньої молоді – берегти рідну землю, рости патріотами.

Депутат Верховної Ради Тетерук А.А., депутат Київської міської ради Міщенко О.Г. у своїх виступах висловили співчуття, наголосили на необхідності виховання підростаючого покоління на героїчній сучасній історії, необхідності єдності в державі, як запоруки її міці.

Схилімо голови перед світлою пам’яттю загиблих в АТО, шануймо Героїв Небесної Сотні і всіх українців, які віддали своє життя за самобутність і незалежність України.

Віднині і навічно Горай Олексій зустрічатиме учнів свого навчального закладу, вчителів, батьків. Він нагадуватиме кожному з нас, якою ціною дістається мир і як його треба берегти.

Слава України!

Героям слава!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.