Головна  →  Новини  →  11 жовтня 2017

Гендерне виховання та інклюзивна освіта в дошкільному навчальному закладі № 469 Святошинського району

Гендерне виховання та інклюзивна освіта в дошкільному навчальному закладі № 469 Святошинського району

 Уникнення дискримінацій в контексті Індексу інклюзії стосується кожної людини, як представника громади з унікальними потребами. Просвітницька інформація для педагогів і батьків вихованців, учнів закладів освіти Святошинського району будується на формуванні розуміння інклюзивних підходів, одним з яких є формування поваги до людей різного віку та статі.

У дошкільних навчальних закладах району педагогічні колективи орієнтують освітню діяльність на формування інклюзивної культури через інклюзивну практику. Прикладом такої роботи є діяльність колективу дитячого садочк  № 469 з інклюзивними групами з гендерного виховання дошкільників, адже реалізація основоположних прав і свобод людини стосується і визнання людини будь-якої статі.

10-11 жовтня 2017 року з вихованцями закладу організовано різні форми роботи до Міжнародного дня дівчаток: сюжетно-рольові ігри, виховні бесіди, читання літературних творів, драматизації, пізнавальні бесіди під час денної прогулянки. Використані форми і методи роботи орієнтовані на формування поважного ставлення до дівчат та жінок, як представниць українського роду; визнання прав будь-якої людини незалежно від статі.

Дошкільний навчальний заклад № 469 з 2010 року відвідують діти з Синдромом Дауна, у 2017 році функціонують 3 інклюзивні групи, які відвідують 7 дітей з особливими освітніми потребами.

Найціннішим педагогічним надбанням для педагогів дошкільного навчального закладу № 469 є виховання дівчаток і хлопчиків з різноманітними потребами і можливостями.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку