Головна  →  Новини  →  21 вересня 2017

Учнів НЗО «Гімназія «Столиця» гостинно зустріло Посольство Німеччини в Україні

Учнів НЗО «Гімназія «Столиця» гостинно зустріло Посольство Німеччини в Україні

У рамках відкриття Українсько-німецького року мов в Україні учні НЗО «Гімназія «Столиця» побували у Посольстві Німеччини в Україні.

Учні 6-А класу НЗО „Гімназія „Столиця” відвідали захід „Німецький сад” на якому поспілкуєтесь з представниками німецьких закладів освіти, культури, економістами та політиками.

Під час відвідин Посольства Німеччини гімназисти дізнались багато чого нового про Німеччину, взяти участь у конкурсах, вікторинах та лотереї, головним призом якої став шоколад.

На головній сцені «Німецького саду» відбувалися колоритні німецькі танці й театральні виступи, в яких брали участь учні і вчителі українських шкіл з поглибленим вивченням німецької мови, а також Німецька школа у Києві.

Також у рамках відкриття Українсько-німецького року мов в Україні, який нещодавно стартував у серці нашої Батьківщини вуличним фестивалем, учні київської гімназії «Столиця» побували на виставі Нюрнберзький паперового театру «Щасливий Ганс» за мотивами казки братів Грімм.

Вистава демонструвалася у Київському муніципальному театрі опери і балету для дітей та юнацтва німецькою мовою, тож юні знавці іноземної змогли почути казку мовою оригінала.

Біла паперова стіна – це «сценічна декорація», на якій за допомогою світла і тіні актори «малювали» свої розповіді. Під звуки акордеону, віолончелі та ударних інструментів казка починала свій пошук щастя.

Учні гімназії «Столиця» були у захваті і від «живих» діалогів з акторами Нюрнберзького паперового театру, і від оригінального музичного звучання і хотіли б знову зануритися у німецькомовне середовище.

Тож упродовж 2017-2018 навчального року у них ще буде достатньо таких можливостей. Адже Українсько-німецький рік мов лише набирає обертів та включатиме понад 50 культурних подій. Основними тематичними напрямами стануть: популяризація німецької мови серед молодих українців, для яких це може відкрити кар’єрні перспективи; підтримка історичної пам’яті відносно історії двох народів заради майбутнього; українсько-німецький літературний діалог.

Упродовж цього часу саме мова та література стануть платформами для передачі сучасної культури, освітніх стандартів і європейських цінностей.

Ініціатором заходу виступив Німецький культурний центр «Goethe-Institut» при Посольстві Федеративної Республіки Німеччина в Україні.

Перейти до спискуВерсiя для друку