Головна  →  Новини районів  →  18 вересня 2017

Інтерактивне заняття «Головне у житті – мати мету, вірити в себе і бути людиною» в межах Всеукраїнського проекту «Інтеграція через діалог» у спеціалізованій школі I-III ступенів № 247

Інтерактивне заняття «Головне у житті – мати мету, вірити в себе і бути людиною»  в  межах  Всеукраїнського  проекту «Інтеграція через діалог»  у спеціалізованій школі I-III ступенів № 247

          14 вересня  2017 року  в  межах  Всеукраїнського  проекту «Інтеграція через діалог»  у спеціалізованій школі I-III ступенів № 247 з поглибленим вивченням іноземних  мов  Деснянського  району  міста  Києва  проведено  інтерактивне заняття «Головне у житті – мати мету, вірити в себе і бути людиною», учасниками якого були  учні  8-х класів.

       Модератором заходу була Мовчан Катерина Сергіївна, соціальний педагог цього навчального закладу. До неї долучилась Шумякова Надія Василівна, методист районного науково-методичного центру, локальний координатор проекту «Інтеграція через діалог» в Управлінні освіти Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації.

         У ході  спільної  діяльності  Катерина Сергіївна  спрямовувала  школярів на розуміння поняття цінності  й  неповторності  людського  життя.  Вони  вчилися визначати життєві цінності  та  приймати  відповідальні рішення; робити вибір, від якого залежить майбутнє кожної людини.

      Щоб людина не витратила своє життя на дрібниці, і щоб ніколи не відчути гіркоту життєвого полину у зрілі роки, не шкодувати, що життя пройшло марно, потрібно  самому собі дати відповідь: у чому сенс мого життя? Чого я хочу досягти? Яким я повинен бути? Адже у житті нічого не дається без зусиль і важкої праці. Людина, яка з дитинства навчилася долати перешкоди, допомагати іншим, не піддаватися спокусам, перемагати власну лінь, може стати справжньою людиною, домогтися в житті того, чого вона хоче.   

      Запропоновані вправи «Знайомство», «Наші плани на майбутнє»,«Аукціон», «Струм» сприяли вихованню в школярів  людяності, гуманізму, поваги до людей та великодушності.

      У ході проведеного інтерактивного заняття  школярі  усвідомили важливість мати мету в житті, вірити в себе, бути людиною. Вчилися співпрацювати, порозумітися під час певних ситуацій, проявити відповідну солідарність, повагу до іншого.

Перейти до спискуВерсiя для друку