КМДА Київська міська державна адміністрація


18 вересня 2017

Визнання розмаїття та унікальності кожної людини – соціальне надбання ДНЗ № 203 з інклюзивними групами Святошинського району

Визнання розмаїття та унікальності кожної людини – соціальне надбання ДНЗ № 203 з інклюзивними групами Святошинського району

Визнання розмаїття та унікальності кожної людини – соціальне надбання навчального закладу, скарбниця педагогічних методів і прийомів. Таку ідею впроваджують в своїй діяльності педагоги дошкільного навчального закладу № 203 з інклюзивними групами Святошинського району.

Позиція визнання прав дітей з різними особливостями (у тому числі з інвалідністю) реалізується у змісті розвивальної, виховної, навчальної діяльності з дітьми та батьківською громадою. Саме тому 15 вересня в ДНЗ № 203 малюки відзначали Міжнародний день демократії, адже прозоре ставлення до усіх людей, уникнення дискримінацій щодо дітей і дорослих з особливими потребами є фундаментальною основою суспільних відносин.

Після обговорення питань впровадження інклюзивної освіти за круглим столом, батьки та педагоги взяли участь в майстер-класі «В ігри грай – дитину розвивай» . Учасники заходу разом з дітьми  організовували ігри, які сприяють розвитку уваги, вольової сфери, спостережливості дітей, формуванню дружніх стосунків та визнанню цінності кожної людини.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.