Головна  →  Новини  →  14 вересня 2017

Вчителі більше не займатимуться переписом учнів – постанова КМУ

Вчителі більше не займатимуться переписом учнів – постанова КМУ

Українським вчителям більше не потрібно буде робити перепис та вести облік дітей, охоплених освітою. Таке рішення прийняв Уряд сьогодні, 13 вересня 2017 року, затвердивши Порядок ведення обліку дітей шкільного віку та учнів. Цей документ замінить Інструкцію з обліку дітей і підлітків шкільного віку, що була затверджена ще 2000 року.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман нагадав, що під час цьогорічної серпневої конференції педагогічних працівників до нього зверталися вчителі з проханням зняти з них обов’язки щодо всеобучу.

«Їхнє питання було абсолютно справедливе. Ця постанова Уряду якраз і вирішує проблему перепису дітей. Більше вчителі не повинні цим займатися. Ми почули проблеми, які ставлять українські вчителі», – зазначив Володимир Гройсман.

У Порядку, зокрема, вказано, що ведення обліку дітей шкільного віку здійснюють районні, районні у містах держадміністрації та міські, селищні, сільські ради, у тому числі ОТГ, їх виконавчі органи із залученням відповідних територіальних органів Нацполіції та служб у справах дітей. Їм заборонено залучати працівників навчальних закладів до організації та ведення цього обліку.

Нагадуємо, що раніше Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич наголосила, що «вчителі не мають ходити по будинках та шукати дітей, не охоплених навчанням, адже це завдання соціальних служб».

Джерело: mon.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку