Головна  →  Новини  →  13 вересня 2017

У Голосіївському районі триває Всеукраїнський Олімпійський тиждень

У Голосіївському районі триває Всеукраїнський Олімпійський тиждень

        У школі І-ІІІ ступенів №36 імені С.П.Корольова пройшло незвичайне свято, це свято Олімпійське, яке проводиться  щорічно в рамках Всеукраїнського Олімпійського тижня.

        Спалахнув  Олімпійський вогонь  шкільної олімпіади.  Олімпійський рух поширює в  світі ідеї здорового способу життя, розвитку фізичної культури і спорту, сприяє налагодженню дружніх стосунків між народами, континентами.  За традицією на церемонії відкриття Ігор запалюють Олімпійський вогонь.  Довгий шлях пройшов цей вогонь.  Його запалили від променів сонця на  Олімпі,  саме там, де колись відбувались стародавні Олімпійські ігри.  Багато разів, переходячи з рук в руки, проходив цей вогонь через усю планету, перетинав багато країн щоб досягти Олімпійського стадіону.

        Сьогодні священний вогонь миру і дружби прибув до нас на свято. Ми також запалили Олімпійський вогонь – символ миру й дружби. Естафету священного Олімпійського вогню над шкільним стадіоном пронесли спортивна сім’я Балакіних - Харковлюк - Балакіна Наталя Валеріївна, Майстер спорту України, призер Чемпіонату Світу з гірськолижного спорту, Чемпіонка Європи з роликового спорту у категорії Мастерс, Балакін Костянтин Миколайович, голова технічного комітету у Міжнародній Федерації роликового спорту, член Ради Української Федерації роликового спорту, переможець та призер національних змагань з роликового спорту, Балакін Тимофій, учень 7-Б класу - переможець міських та призер Всеукраїнських змагань з роликового спорту, Малярчук Ілона, учениця 9-А класу – призер Чемпіонату України з регбі, Калініченко Євгеній, учень 9-А класу, Чемпіон Міжнародних змагань з регбі (“Cup World Competitions”, Австрія, 2017).

       На шкільному стадіоні вихованці спортивних секцій презентували популярні види спорту серед учнівської молоді нашої школи - тхейквондо, футбол, художню гімнастику, чарлідінг, спортивне орієнтування, регбі.

       Директор школи Фещенко Сергій Миколайович відкрив ІІ Малі Олімпійські  ігри школи.

       Президент «Шкільної космічної агенції» шкільного самоврядування Григорій  Кварцяний  зачитав Лист Миру - мрію дітей та дорослих, який разом відпустили у небо з п’ятьма різнокольоровими кульками, що символізують п’ять олімпійських кілець – єднання людей 5 континентів - з прагненням Миру на планеті Земля.

         На свято завітали почесні гості: провідний спеціаліст управління молоді та спорту Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київради (Київської  міської державної адміністрації)  Миленька Світлана Миколаївна, начальник відділу у справах сім’ї, молоді і спорту Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації Нечитайло Максим Олександрович, учасниця чотирьох Олімпіад (1998, Японія; 2002, США; 2006, Італія), прапороносець Збірної України в 2010 році у Ванкувері (Канада) – Майстер Міжнародного класу із санного спорту Лілія Анатоліївна Лудан.

Перейти до спискуВерсiя для друку