Головна  →  Новини  →  8 вересня 2017

Винахідник Київської МАН увійшов у перший шортліст #EYA 17

Винахідник Київської МАН увійшов у перший шортліст #EYA 17

 

Напередодні Дня знань, чудова новина надішла  від Міжнародного центру нових медіа, що базується у Зальцбурзі, Австрія. Юний талановитий винахідник Павло Мікуш увійшов у перший шортліст конкурсу European Youth Award(Європейська молодіжна премія) у номінації «Healthy life» («Здорове життя»). Учень 11 класу загальноосвітнього навчального закладу «Школа екстернів», вихованець секції машинобудування та робототехніки відділення технічних наук Київської МАН, вкотре представив на розгляд міжнародного журі свій проект «Universal Robotic Assistant for people with visual disabilities» («Роботизований помічник для незрячих людей»).

Унікальність проекту у тому, що робот допомагає людям з вадами зору вільно долати перешкоди міста: сходи, бордюри, пішоходні переходи. Модель зібрана з Lego MINDSTORMS EV3, має датчик GPS та вихід у мережу Інтернет, що дозволяє власнику попередньо створювати маршрут та пересуватися містом без тростини та супровідника.

Дізнатися більше про проект Павла можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=GW3Vrf8guMc

Загалом у другий раунд престижного загальноєвропейського конкурсу було відібрано 87 кращих проектів у 8 категоріях, з них лише 4 – з України, інші – з Австрії, Іспанії, Німеччини, Португалії, Данії, Норвегії, Іорданії, Швеції, Нідерландів, Франції, Ірландії, Бельгії, Польші, Фінляндії, Боснії та Герцеговини, Великобританії тощо.

Цікаво, що конкурс проводиться щорічно для молодих людей, підприємців і стартаперів віком до 33 років, що створюють цифрові проекти, щоб поліпшити суспільство. Серед основних критеріїв відбору проектів: творча складова,  цифрова реалізація, а також соціальні та підприємницькі аспекти.

Автори робіт повинні продемонструвати потенціал для створення інноваційних рішень з використанням Інтернет та мобільних технологій, що відповідають цілям, визначеним Радою Європи та Європою 2020, а також цілям сталого розвитку ООН.

Попереду Павла чекає ще кілька раундів конкурсного відбору. Журі визначить від 1 до 3 фіналістів у кожній категорії, імена яких будуть відомі вже 28-30 вересня 2017 року. Голосування за Європейського Цифрового чемпіона (EYA Young Digital Champion) відбудеться після презентацій фіналістів 30 листопада у Гразі. Його ім’я стане відомим на Гала-церемонії нагородження 1 грудня 2017 року.

Дізнатися більше про конкурс та порадіти за нашого учасника можна на офіційному сайті: https://eu-youthaward.org/2017/08/24/fly-me-to-the-moon-eya17-first-shortlist-out-now/

Перейти до спискуВерсiя для друку