КМДА Київська міська державна адміністрація


7 вересня 2017

Арт-виставка «З іменем Сковороди крокуємо у майбутнє» у Київському міському будинку учителя

Арт-виставка «З іменем Сковороди крокуємо у майбутнє» у Київському міському будинку учителя

 Пізнай свій край, себе,

свій рід,свій народ,

свою землю, і ти побачиш

свій шлях у житті…

Григорій Сковорода

 У рамках всеукраїнських ювілейних заходів до 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди ККПНЗ «Київський міський будинок учителя» та ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Г.С.Сковороди», Центр Сковородинознавства урочисто відкрили арт-виставку «З іменем Сковороди крокуємо у майбутнє».

У галереї ККПНЗ «Київський міський будинок вчителя» представлено творчі роботи студентів та викладачів Мотузка Р.М., Носаченко Т.Б., Стрілець О.В., Смірнової О.О., Шокірової З.Р., Шпитальової О.В.

Метою створення виставки є актуалізація багатоаспектної спадщини філософа, популяризація ідей видатного мислителя й просвітителя Г. Сковороди, та осяжність його філософських трактувань і життєвих поглядів. Ідеї народності, природовідповідності, гуманізму та «сродної праці» Григорія Скоророди надзвичайно актуальні в сучасному світі. Він залишив особливий слід у розвитку української науки та культури, став одним із інтелектуальних символів не тільки своєї доби, але й усієї України впродовж наступних часів. Філософ переміг світ неправди й облуди, увібрав у себе наукові та релігійні знання, переосмислив і передав їх своїм нащадкам.

У даній виставковій експозиції можна знайти чіткі відповіді на проблемні питання нашого часу – освітнього й культурного характеру. Художні твори (живопис, акварель, графіка, витинанка, імітація книги, розпис на склі, Point to point, килимова вишивка) представляють пейзажі м. Переяслава-Хмельницького, шляхами якого ходив великий філософ, відображено портрети філософа, проілюстровано фразеологізми народного мислителя, його ставлення до життя, любов до рідної землі.

На заході були присутні: учні школи І-ІІІ ступенів № 25, Шевченківського району; Центральний державний архів зарубіжної україніки; Академія лідерства; Академія мистецтв; Київський національний університет культури і мистецтв; Всеукраїнське товариство «Просвіта» та інші.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.